Meyermetoden hos Fødselsterapeuten

Meyermetoden og fødselsterapeuten

 Meyermetoden hos Fødselsterapeuten

Fødselsterapeutuddannelsen har fra starten vægtet høj faglighed, unikke og håndgribelige redskaber og en dynamisk værktøjskasse der kan bruges og tilpasses den enkelte fødselsterapeuts baggrund og viden. 

“Det er min oplevelse at uddannelsen har fokus på samspillet ud fra terapeutens egen udvikling og respekt og ydmyghed overfor den fødendes oplevelse”, fortæller jordemoder Heidi Meyer.

Den røde tråd i fødselsterapeutuddannelsen er at lære kroppen at kende og bruge viden og teknikker til at aflæse og forstå kvindens personlighed via hendes kropsudtryk.

Der tages afsæt i den måde kvinden begår sig på i verden via hendes krop, da kroppen har sit eget unikke udtryk og historie. Her fra vil hendes krop reagere og udtrykke sig når den kommer under pres. Det udtryk bliver især tydeligt under fødslen, og her vil fødselsterapeuten kunne støtte den fødende, når hun bliver mest udfordret.

Vi tilfører nu uddannelsen endnu et stærkt værktøj. Fødselsterapeutuddannelsen har nemlig indgået et samarbejde med jordemoder Heidi Meyer der står bag Meyermetoden, da vi ser en synergi mellem fødselsterapeuterne og Meyermetoden.

Fremadrettet vil vores fødselsterapeutelever kunne mestre en metode, der

  • er baseret på jordemoder Heidi Meyers egne erfaringer og observationer
  • virker fødselsforberende, fødselsmodnende og smertelindrende
  • er med til at skabe tryghed og tillid under fødslen
  • er en metode, der er anerkendt af jordemødre på landets fødeafdelingerne
  • er populær og efterspurgt blandt de gravide
  • kan tilpasses dine faglige kompetencer og den gravides ønsker og behov
  • vil give dig en endnu stærkere profil som fødselsterapeut
Heidi Meyer

Hvad er Meyermetoden? 

Meyermetoden er en enkel teknik med mange muligheder. Selve teknikken er en ét minut lang afspændingsserie af tryk, som foregår i et fast asymmetrisk mønster ned over kroppen, som spreder en følelse af både ro og grounding hos modtageren.

Meyermetoden virker ved at fokuspunkterne afleder smertesignaler med Gate control, som er en smerteblokerende funktion i nervesystemet. Ved at udføre teknikken ledes modtageren ind i en parasympatisk ro/hvile tilstand gennem en guidet vejrtrækning og den afspændende trykserie fremmer hormonflow og afspænder effektivt både krop og hjerne. Dette fremmer fødselshormoner og hjælper til bedre nedtrængning af barnet.

Meyermetoden virker både fødselsforberedende, fødselsfremmende og smertelindrende, og giver kvinden mulighed for at lande i både krop og psyke igen efter fødslen. Metoden er således endnu et brugtbart værktøj, som fødselsterapeuten kan bruge gennem hele forløbet med sin klient. 

Jordemoder Heidi Meyer vil undervise et helt modul til at give vores elever et indgående kendskab til teknikken og den videnskab, der ligger bag, som går i fint samspil med uddannelsens øvrige materiale og værktøjer.

Heidi Meyer Vallentin fortæller

“Jeg glæder mig til samarbejdet med Fødselsterapeutuddannelsen, som jeg ser som en stærk uddannelse til det vigtige samarbejde med den fødende familie. Det er min oplevelse at uddannelsen har fokus på samspillet ud fra terapeutens egen udvikling og respekt og ydmyghed overfor den fødendes oplevelse.

Med Meyermetoden får Fødselsterapeuterne ikke bare en metode, men en Bio Psyko Social tilgang til samarbejdet med den fødende i både graviditet, fødsel og efterfødselsforløb. Her vil de kunne bruge Meyermetodens forståelse af fødsel, smerte og psykoteori til samtaler og selve metoden til velvære og fødselsforberedelsen” 

Vi byder Heidi Meyer Vallentin velkommen hos Fødselsterapeuten og glæder os til det kommende samarbejde.

Lær et livgivende håndværk på kun 6 måneder

På vores uddannelse til Fødselsterapeut lærer du at forstå fødslens forskellige faser samt den gravides anatomi. Uddannelsen indeholder 84 undervisningslektioner fordelt på 7 moduler over et halvt år, hvor du lærer om bl.a. rebozo, fødselsforberedelse, akupressur, amning, kropsstrukturer og Meyermoden (NYT FRA 2021).

Gravidyoga    
Deltag på vores næste gratis infomøde d. 28. September 2023 Praktisk info om uddannelsen