Hjemmefødselsordning

af |

 Hjemmefødsel – et regionalt fødselstilbud

 Sunde og raske kvinder, der har haft en normal graviditet, som venter et barn, der ligger med hovedet nedad, og hvis fødsel går naturligt i gang mellem uge 37 og ug 42 – har som udgangspunkt mulighed for at føde hjemme. Her kan du læse mere om hjemmefødsel. Det er  altid jordemoderen som beslutter i hvert enkelt tilfælde om hjemmefødsel kan anbefales. Hjemmefødsel er et ønske og en reel mulighed for mange. 

Regionernes fødselstilbud omfatter fødsel på fødegang, fødeklinik – og assistance til hjemmefødsel. Regionerne hjemmefødselsordninger er bemandet af jordemødre med særlig interesse for og erfaring med hjemmefødsler. På Sjælland er det offentliges tilbud om assistance til hjemmefødsel organiseret lidt forskelligt afhængigt af hvilken region, du bor hos.Nedenfor kan du læse lidt om ordningerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Du kan finde mere information på regionernes hjemmeside.

Hjemmefødselsordning i Region Hovedstaden

Hjemmefødselsordningen i Region Hovedstaden er et samarbejde mellem føde afdelinger på Rigshospitalet, Herlev Hospital, Hvidovre Hospital og Nordsjællands Hospital. Bornholm har egen hjemmefødselsordning. Hjemmefødselsordningen i Region Hovedstaden er bemandet af et team af jordemødre, der har en særlig interesse for hjemmefødsler. De arbejder med hjemmefødsler og arbejder samtidig på regionens fødegange/fødeklinikker. Jordemødrene får den samme træning og efteruddannelse og medbringer det samme udstyr. De vil altid være 4 jordemødre på vagt, med repræsentation fra hver af de 4 hospitaler i regionen. Her kan du læse mere om hjemmefødselsordningen i Region Hovedstaden. Under graviditeten tilbyder regionen, at man kan deltage i hjemmefødselscaféer på hospitalerne. Her kan man få hjælp til at afklare, om en hjemmefødsel er det rigtige for en. 

Hjemmefødselsordning i Region Sjælland

Hjemmefødselsordningen i Region Sjælland adskiller sig fra de øvrige hjemmefødselsordninger ved at være baseret på et samarbejde med private jordemødre.I Region Sjælland kan du således føde med en privat jordemoder hjemme helt gratis. Du bliver introduceret til 2 faste jordemødre, som følger dig gennem graviditeten og en af dem vil være med til din fødsel. Alle besøg under graviditeten foregår hjemme hos dig. Og når du har født bliver jordemoderen sammen med dig i nogle timer for at sikre sig, at både du og barnet har det godt. På Netdoktor kan du læse en spændende artikel om hjemmefødsler kontra hospitalsfødsler med erfaringer  fra hjemmefødselsordningen i Region Sjælland. Den vil besvare mange af dine spørgsmål om hjemmefødsler.

Hjemmefødsel med en privat jordemoder

Du kan også vælge at føde hjemme med hjælp fra en privatpraktiserende jordemoder, som du selv vælger og betaler for.

doulaeffekten
doula behandling

SE VIDEOEN: Hvordan er det at have en fødselsterapeut med til sin fødsel?

At have en doula eller fødselsterapeut med til fødslen, kan skabe ro, tryghed og gøre det lettere at få præcis den fødsel man drømmer om. Få tilsendt videoen, hvor en klient fortæller om oplevelsen med at have en fødselsterapeut med til sin fødsel.

Mange tak. Vi sender dig linket til videoen med det samme.