Find en doula

af | dec 3, 2019

Få støtte under din fødsel fra en uddannet doula/fødselsterapeut. Og skab den bedste start for jeres familie. Tryghed, tillid og forberedelse er noget af det der skaber en positiv og tryg fødsel. At have en doula eller fødselsterapeut med til fødslen reducerer risikoen for kejsersnit med 50% og forkorter fødselslængden med 25%.

Igennem vores netværk af uddannede fødselsterapeuter, kan du finde den helt rette guide og støtte, både før, under og efter fødslen. Har du særlige ønsker til din fødsel, eller udfordringer i din graviditet som du har brug for at blive støttet igennem, så har vi doulaer og fødselsterapeuter med forskellige specialer, der kan hjælpe dig til lige den fødsel, som du ønsker.

Se et udvalg af vores fødselsterapeuter

Se et udvalg af vores fødselsterapeut-elever

Har du brug for en uforpligtende, afklarende samtale?

Mød fødselsterapeuterne!

Vi er meget stolte af at kunne præsentere vores fødselsterapeuter og vi er sikre på at du kan finde en fødselsterapeut der passer godt til dig og din partner.

Mennesker er forskellige og det er fødselsterapeuter selvfølgelig også. Vores fødselsterapeuter har ud over det fælles afsæt i fødselsterapeutuddannelsen også noget forskelligt at byde på hver især – både fagligt og menneskeligt. Og når du og din fødselsterapeut følger hinanden i et forløb omkring noget så personligt og betydningsfuldt som en fødsel, er det vigtigt, at der er en god kemi og en gensidig forståelse.

Du må du meget gerne kontakte os, så vi kan hjælpe dig med at finde det perfekte match.

Izabella har medvirket som doula/fødselsterapeut ved mere end 60 fødsler. Her kan du høre hende fortælle om, hvordan et forløb er hos hende.

En doula fra Fødselsterapeuten giver dig tryghed

Det er en stor hjælp at have en doula/fødselsterapeut med til din fødsel. Samtidig er det meget vigtigt, at du bliver mødt af en person, som har en høj etik og faglighed – og som har de rette menneskelige egenskaber, så du får den hjælp og støtte du har brug i hele forløbet.

Det er vi hos Fødselsterapeuten ApS garant for.

Alle Fødselsterapeuter har gennemgået vores 6-modulers uddannelse, som giver en grundig – teoretisk og praktisk – viden om:
 • Kommunikation og terapeutisk samtale 
 • En dyb forståelse af i kropsstrukturer i den gravide krop og hvordan der gives den bedst mulige hjælp til den gravide og fødende 
 • Viden om graviditet, fødslens forløb, muligheder for smertelindring, fødestillinger, muligheder for at hjælpe til fremdrift.
 • Konkrete og praktiske teknikker til at fremme fødslen, smertelindre og skabe fokus: Rebozo-massage, akupressur, åndedrætsøvelser og ve-øvelser.
 • Ammeteknik og hjælp til etablering af den nye familie og et støttende netværk omkring den.

En uddannet doula/fødselsterapeut sikrer dig et trygt forløb, hvor du bliver støttet og vejledt hele vejen.

 

Hvad kan en doula/fødselsterapeut fra Fødselsterapeuten ApS tilbyde?

Fødselsterapeuter fra Fødselsterapeuten ApS har en bred og grundig uddannelse og kan støtte dig og din partner i hele forløbet. Her kan du se eksempler på hvad en doula/fødselsterapeut kan tilbyde dig så du får en god forberedelse til din fødsel, så din fødsel forløbet trygt og rolig, og så du får støtte og hjælp i den første tid hjemme, hvor alt er nyt.

 

Før fødslen:
Et forløb med en fødselsterapeut starter under din graviditet, hvor du typisk mødes med din fødselsterapeut fra uge 25. I mødes en eller flere gange efter behov. Eksempler på hvad konsultationer kan handle om:

 • Graviditetsgener og hvordan du kan lindre dem
 • Dine ønsker til fødslen
 • Dine følelser og tanker omkring den forestående fødsel
 • Individuel fødselsforberedelse med afsæt i dine behov, med eller uden partner
 • Rebozo-massage og relevant akupressurpunkter, som du og din partner kan bruge
 • Muligheder for naturlig fødselsmodning og igangsætning

Når der cirka er 2 måneder til termin, vil fødselsterapeuten mødes med både dig og din partner. Det er vigtigt, at alle kender hinanden inden fødslen.

 

Under fødslen:
I vil i god tid inden fødsel aftale med fødselsterapeuten, hvor fødselsterapeuten skal møde jer, når fødslen går i gang. Nogen foretrækker i hjemmet når veerne så småt er gået i gang. Andre foretrækker at mødes på hospitalet, når der er kommet lidt mere gang i veerne. Uanset hvad, så vil din fødselsterapeut være til rådighed under hele fødslen. Hun vil støtte dig gennem fødslens faser og kan bistå med guidning af vejrtrækning, naturlig smertelindring og ve-regulerende tryk, så du finder ro og fokus undervejs.

 

Efter fødsel:
Når du har født, vil fødselsterapeuten komme på barselsbesøg hjemme hos jer. Her vil der være mulighed for at tale fødslen igennem. Du har også mulighed for at få vejledning i ammeteknik, og rådgivning i forhold til at skabe ro omkring den lille nye familie som den bedste forudsætning for at skabe tilknytning mellem jer som forældre og den lille ny. Fødselsterapeuten står til rådighed 14 dage før og efter din termin.

doulaeffekten
doula behandling

Eksempler på fødselspakker

For overblikket skyld, kan du her se et par eksempler på hvordan et forløb kan sammensættes. Det er kun tænkt som eksempler. Det er også muligt at tilrettelægge forløb, der f.eks. kun omfatter selve fødsel eller tiden før eller efter fødslen. Vores fødselsterapeuter tilbyder forskellige fødselspakker, der skræddersyes efter dine ønsker og behov. Prisen aftales med den enkelte fødselsterapeut.

Basis Fødselspakke:
Et møde med dig og din partner på op til 2 timer
2 x fødselsforberedende sessioner – efter aftale med dig
Deltagelse og støtte under hele din fødsel
Fødselsterapeuten står standby 14 dage før termin og indtil du har født
Mulighed for telefonisk kontakt i hele standby-perioden
1 x barselsbesøg – ca. 1 uge efter du har født

Udvidet Fødselspakke:
Et møde med dig og din partner på op til 2 timer
4 x fødselsforberedende sessioner – efter aftale
1 x rebozo session
Deltagelse og støtte under hele din fødsel
Fødselsterapeuten står standby 14 dage før termin og indtil du har født
Mulighed for telefonisk kontakt i hele standby-perioden
2 barselsbesøg