Emma Rebbelstam

Information:

  • Fulde navn: Emma Rebbelstam
  • Alder: 29 år
  • Dækker områder: Sjælland (København, Roskilde, Ringsted område)

Om Emma

Jeg er et omsorgsmenneske, som har fundet den rette hylde mellem forebyggende terapi og fødsler. Som doula er jeg rolig og beskyttende. Jeg har specialiseret mig i voksenpædagogik og kommer nok til at bruge min uddannelse som cand.pæd.psyk lige så meget, som fødselsterapeutuddannelsen, når jeg er ude til fødsler. 

Ved siden af at være doula, uddanner jeg de mentorer på RUC, der tager imod nye studerende med særlige behov (f.eks. angst, depression og OCD). Derudover arbejder jeg som underviser for kontanthjælpsmodtagere, der er kørt sur i systemet og har brug for et løft. Jeg beskæftiger mig meget med voksenpædagogik og glæder mig til at bruge det sammen med de fødende også. 

Min vej til fødselsterapeutskolen 

Da jeg gik i 9. klasse var jeg så heldig at få lov at komme i en uges praktik som jordemoder på Rigshospitalet. Der blev født rigtigt mange børn på Rigshospitalet på en uge, og alle fødsler var forskellige. Det var slående for mig, hvor tydeligt krop og sind hænger sammen, når man føder. Fødsler gik slet og ret i stå, hvis ikke den fødende havde det godt. De der havde en god oplevelse, havde også været i ro under fødslen. Min rolle blev, at fortælle det, en jordemoder allerede havde sagt igen og med mere nærvær, snakke med blege fædre, holde hoveder, når der skulle presses, hente stærk saft, heppe på dem i pressefasen. De fødende og deres partnere sugede mit nærvær til sig. Og jeg havde følelsen af at “her er noget, jeg bare kan”. Selvom jeg kun gik i 9 klasse, kan jeg ikke huske et andet tidspunkt i mit liv, hvor jeg følte mig mere til gavn. 

Da jeg fandt doulauddannelsen, var jeg helt sikker på, at jeg skulle tage den. Jeg glæder mig helt vildt til at komme tilbage til de fødende på fødegangene og forhåbentlig være til hjælp og støtte igen. Hvis du vil have min hjælp, glæder jeg mig også meget til at møde dig.

Hjemmeside: www.doulaemma.dk 

Interesseområder/Specialer:

  • Særligt sårbare fødende

  • Par og partnerens rolle

  • Fødselsangst

  • Smertehåndtering

  • Forebyggende terapi