Danmarks største doula-uddannelse med høj faglighed

Er du vild med fødsler, babyer og moderskab? Og vil du leve af at støtte kvinder til den bedste start på moderskabet? Så er uddannelsen til Fødselsterapeut lige noget for dig.

☀️ NY PRIS OG RATEBETALING ☀️ Lige nu sparer du 7.000 DKK med vores sommerrabat og kan vælge at betale uddannelsen over 5 rater. Reserver din plads til oktober2024-holdet nu. Der er få pladser tilbage.

“Denne rejse har været unik. Den har sat fokus på indre barrierer, indre styrker, indre svagheder. Alle sammen ting, som denne uddannelse har været med til at få frem i klarlys.”

Udtalelse fra elev

“De forskellige moduler (…) har klædt mig bedre på til at kunne varetage rollen som jordemor og fødselsterapeut. Jeg føler, at dette løfter mit forberedelsesniveau ift. til mit kommende jordemoderstudie.”

Udtalelse fra elev

“Jeg føler det dybt meningsfyldt at hjælpe et lille menneske godt ind i verden… Men mest af alt ser jeg mig selv smelte alle de værktøjer jeg har med mig, sammen med alt det jeg har lært. Så jeg bliver min egen Fødselsterapeut.”

Udtalelse fra elev

Hos Fødselsterapeuten har vi valgt at sætte en overskuelig doula uddannelse sammen. Gennem Et halvt år, guider vi dig gennem 7 moduler, som giver dig viden og de rette redskaber til at støtte kvinden Før, under og efter fødslen.

Som uddannet doula får du en bred og grundig baggrund for at arbejde med gravide og fødende kvinder. Det er en uddannelse, der fokuserer på både graviditeten, på selve fødslen og på den første tid som ny familie. Uddannelsen gør dig i stand til at støtte kvinder i dette forløb på en professionel måde, med afsæt i dine personlige ressourcer.

Uddannelsen giver dig helt konkrete færdigheder inden for en lang række områder, der selvfølgelig gør dig i stand til at være doula – dvs. at hjælpe og støtte kvinder under selve fødslen. Her på siden kan du læse mere om den store betydning, det har for den naturlige fødsel at have en person, man kender og har tillid til med til fødslen  – doula-effekten.

Men uddannelsen giver dig mere end det – det er derfor vi kalder uddannelsen og titlen, du opnår med den – fødselsterapeut. Uddannelsen styrker dine kompetencer til at arbejde terapeutisk med kvinder, der er ved at stifte familie i bredere forstand: kropsligt, mentalt og socialt.

Så du kan også bruge uddannelsen som en bred og grundig overbygning på din eksisterende uddannelse, som gør dig endnu bedre til det du i forvejen gør, hvis du til dagligt arbejder med gravide og du brænder for at vide og kunne mere over for netop denne målgruppe.

Se hvorfor Mathilde Norholt valgte at blive fødselsterapeut

Mathilde Norholt, som i sit daglige virke er skuespiller, senest i hovedrollen som Baby i musicalen Dirty Dancing, valgte at blive certificeret fødselsterapeut af flere grunde, nemlig hendes personlige og spirituelle interesse for graviditet og fødsel samt hendes feministiske og politiske aktivisme. Under uddannelsen har Mathilde oplevet en personlig udviklingsrejse og opnået en langt større forståelse for fødsler.

Læs mere om Mathildes overvejelser og rejse her

fødselsterapeut doula uddannelse

År siden opstart

Udddannede elever

Elever uddannes årligt

Hvorfor denne uddannelse?

En fødsel er en af de største begivenheder i en kvindes liv. Det har derfor stor betydning for den gravide, at hun får en god oplevelse før, under og ikke mindst efter fødslen og det er en fødelshjælpers fornemmeste opgave at støtte og hjælpe den gravide, så hun kommer gennem fødslen med alle de følelser, der naturligt dukker op under fødslen.

Der er behov for uddannede doulaer

En doula uddannelse er blevet mere populær i takt med, at jordemødrene har fået meget mere travlt på fødegangene. Som fødselshjælper for den gravide, vil du opleve, at jordemødrene mangler hænder. Derfor er det en stor hjælp – også for personalet – at der er en fødselshjælper (også kaldet doula), som kan træde til og tage sig af den fødende.

Som fødselsterapeut får du en faglig indsigt, som betyder, at du kan guide og vejlede den gravide til at træffe de beslutninger, som gør, at hun får sin ønskefødsel. Du vil kunne give ro og være en støtte på fødestuen, uanset hvor travlt, der er, de timer fødslen varer.

En fødselsterapeut vil gennem en længere periode lære den gravide godt at kende – og tale med hende om ønsker og forventninger til den kommende fødsel.

Læs interviewet med Sara, som har brugt uddannelsen til at støtte gravide via aftenskole i kommunen og i sin egen virksomhed: Uddannelsen har givet mig mulighed for at arbejde med noget, jeg virkelig brænder for.

Få den rette værktøjskasse til at hjælpe gravide og fødende kvinder

Som fødselsterapeut sætter du alt, hvad hvad du har med dig af personlige erfaringer, faglighed, indsigt og kunnen i spil, når du hjælper og støtter gravide kvinder.

Det kan du både gøre, som doula – altså når du hjælper og støtter kvinder gennem fødslen – eller du kan gøre med udgangspunkt i dit daglige arbejde, hvor du måske arbejder med eller ønsker at styrke dit arbejde med denne målgruppe. Med uddannelsen bliver du godt rustet til at rådgive og være en støtte for den gravide og fødende kvinde med udgangspunkt i dit eget faglige ståsted og de problemstillinger, du hjælper hende med til dagligt.

Med fødselterapeut uddannelsen får du en solid og relevant værktøjskasse:

Du får viden om, hvordan du faciliterer en terapeutisk samtale og du lærer, hvordan du kan aflæse kropsstrukturer og hurtigt spore dig ind på personlighedsstruktur, udfordringer og styrker hos den, du hjælper.

Du får mulighed for at arbejde med din egen fødsel eller en anden livsforandrende oplevelse og samtidig træne din position som terapeut med brug af relevante samtaleteknikker og dit nærvær.

Du lærer rebozo- og akupressur teknikker, du kan bruge i dit daglige arbejde, som skaber sundhedsfremme, ro og smertelindring på en naturlig måde under graviditet og fødsel.

Du får konkret viden om hvad der sker i kroppen og i psyken under graviditet og fødsel. Du får en forståelse for hvad hospitalet tilbyder under fødsel og barsel og hvad du kan tilbyde som professionel støtteperson for kvinden og hendes partner.

Du lærer, hvordan du kan inspirere kvinder og deres partner i at få en god tilknytning til deres barn – under graviditeten og når barnet er født – og hvordan de kan blive bevidste om at skabe et støttende netværk omkring familien.

Læs interviewet med Veronica: Douladrømme og dans i perfekt kombination 

Hvem søger ind på fødselsterapeut uddannelsen ?

Hvis vi i korthed skal give en beskrivelse af eleverne på Fødselsterapeutuddannelsen, så er det en flok med forskellige faglige baggrunde. Mange – men bestemt ikke alle – har en baggrund inden for fag med fokus på omsorg, behandling og menneskekundskab.

Vi har elever med sundhedsfaglig baggrund: sygeplejersker, sundhedsplejersker, SOSU assistenter og omsorgsmedarbejdere.

Vi har elever, der er pædagoger eller pædagogiske assistenter.

Vi har elever, der er kropsterapeuter, zonterapeuter, coaches, sexologer, eller psykoterpeuter.

Og vi har elever, der kommer et helt andet sted fra: fra den akademiske verden, undervisere, yogalærere, kunsthåndværkere, dansere og kunstnere.

Fælles for alle er, at de med en uddannelse som fødselsterapeut tager første skridt i en drøm, de længe har haft om at arbejde med at støtte gravide kvinder og med fødsler og spædbørn fra et holistisk udgangspunkt, hvor de sætter deres personlige styrker og erfaringer i spil sammen med deres faglighed og helt ny viden om graviditet og fødsel.

Det kan være, at du kommer med en helt anden motivation og baggrund, og så vil din tilgang naturligvis se anderledes ud.

Læs hvorfor Kamilla Monies søgte ind på uddannelsen: Mere et kald end et karrierevalg 

Hvordan kan du bruge fødselsterapeut uddannelsen ?

Du vil med en fødselsterapeutuddannelse hos Fødselsterapeuten være en stærk ressource for den gravide kvinde. Under hendes kommende fødsel vil du og den gravide kvinde kende hinanden så godt, at I sammen ved, hvad hendes ønsker og behov er. På den måde kan du være familiens talerør, hvis der er for travlt på fødegangen, være et par ekstra ører og øjne, når der gives informationer og være en støtte, så den fødende føler ro, tryghed og nærvær.

Ikke to fødselsterapeuter er ens – så vær dig selv
Du får under uddannelsen til fødselsterapeut en solid viden om fødsler og en masse praktiske øvelser og værktøjer, så du vil være klædt på til at møde den gravide ud fra hendes ønsker og behov samt hendes kommende fødsel.

Det bliver din rolle at få hende igennem hendes fødsel ud fra hendes ønsker. Med netop DIN baggrund, DIN personlighed, DINE styrker og DIN livserfaring koblet op på doula uddannelsen, vil du stå stærkt som menneske og vil være en stor ressource til dine kommende forløb med gravide kvinder og deres fødsler.

Flere måder at bruge fødselsterapeutuddannelsen
Du kan også vælge at bruge uddannelsen som en bred og grundig overbygning på din eksisterende uddannelse, som gør dig endnu bedre til det du i forvejen gør, hvis du til dagligt arbejder med gravide og du brænder for at vide og kunne mere over for netop den målgruppe.

Du bliver en autentisk fødselsterapeut ud fra NETOP din baggrund og personlighed
Du skal finde din egen vej som fødselsterapeut kombineret med din livserfaring, personlighed og baggrund i øvrigt.

Hvad bruger vores elever uddannelsen til efterfølgende ?

Nogle drømmer om at være til fødsler og hjælpe og støtte kvinder i den helt særlige situation deres fødsler er.

For andre giver uddannelsen relevant viden og værktøjer til et retningsskift inden for deres nuværende fag, så de kommer nærmere at arbejde med en målgruppe, de brænder for at støtte og hjælpe.

Og nogle bruger uddannelsen til at kvalificere sig som private behandlere eller terapeuter ved at bygge oven på deres behandleruddannelse med ny viden om de kropslige og psykiske problemstillinger, der knytter sig til graviditet og fødsel og med relevante og konkrete værktøjer, som kan indgå i deres behandler-værktøjskasse.

Endnu andre ser uddannelsen som et led i en udviklingsrejse på et tidspunkt i deres liv, hvor de har erkendt et behov for forandring og udvikling – personlig og fagligt – og er blevet bevidste om et stærkt ønske om at arbejde i et livgivende og meningsfyldt fag, men hvor endemålet ikke nødvendigvis er lagt fast endnu.

Læs to inspirerende historier fra vores elever, som har brugt uddannelsen, som springbræt til at søge ind på jordemoderstudiet:

Frederikkes vej til drømmen om at blive jordemoder 

En fødsel fortjener al den opmærksomhed og kærlighed, den kan få 

Praktisk info

Doula-uddannelsen løber over 7 moduler fordelt på 7 måneder. Der vil være undervisning fra kl. 10-16 lørdage og søndage. I alt 84 undervisningslektioner.

 

Holdstart oktober 2024

12.-13. oktober 2024
16.-17. november 2024
30. november- 1. december 2024
11.-12. januar 2025
8.-9. februar 2025
8.-9. marts 2025
12.-13. april 2025

 

Holdstart Marts 2025

Holdet er endnu ikke oprettet

Emner på vores doula/ fødselsterapeut- uddannelse 

 • Fødselsforberedelse
 • Fødselsbreve til den kommende fødsel
 • Rebozo teknik- hvordan og hvornår bruges det
 • Karakterstrukturer og kroppens sprog
 • Samtaleteknik med den gravide
 • Fødselsfortællinger
 • Fødslens faser fra start til slut
 • Vejrtrækning og fødestillinger under fødslen
 • Akupressur teknikker
 • Når fødslen ikke går som forventet
 • Amning
 • Fødselsenergi
 • Doulaens værktøjskasse
 • Gravidyoga
 • Mor-barn – tilknytning under graviditeten og efter fødslen
 • Hvad er en familie
 • Det 4. trimester (tiden efter fødslen)
 • Markedsføring
fødselsterapeut og fødende kvinde

Pris

44.500 DKK 37.500 DKK for hele uddannelsen (Du sparer lige nu 7.000 DKK i en begrænset periode)

Hvad får du med i prisen:

 • Du vil møde og indgå i tæt relation med 11-13 andre kvinder på dit hold, der brænder for faget omkring graviditet, fødsler og 4. trimester
 • 84 undervisningstimer
 • 7 fagligt dygtige og professionelle undervisere
 • Fuld forplejning under uddannelsen
 • Stort lækkert kompendium samt notesbog udleveres første dag
 • Undervisning i smuk sal centralt beliggende i København K
 • Et forløb der vil udvikle og dygtiggøre dig menneskeligt og fagligt
 • Optagelse i vores doulanetværk på vores hjemmeside
 • Uddannelsesbevis efter gennemført og godkendt forløb

Undervisere

Vi har samlet et hold af kompetente fagfolk bestående af:

 • Izabella Winther – Ejer og stifter af Fødselsterapeuten.dk og klinikken Huskdigselv. Zoneterapeut, fødselsterapeut og Totum kropsterapeut.
 • Simone Olivia Hede Paulsen – Jordemoder
 • Lulle Scheel –  Familieterapeut og fødselsterapeut
 • Sara Erika Storm Ingelög- Kropsterapeut og fødselsterapeut
 • Charlotte Irgens – Jordemoder og spinning babies instruktør
 • Diana Elsgaard- Fødselsterapeut og rebozoinstruktør
 • Mathilde Sofie Milan – Gravidyogalærer og fødselsterapeut
doula støtter gravid kvinde

Kvinden bag Fødselsterapeutens doula uddannelse

Izabella Winther etablerede i 2015 klinikken Husk dig selv. Hun har været uddannet FDZ zoneterapeut i næsten 20 år og har løbende specialiseret sig indenfor barnløshed, graviditet, fødsler og spædbørn. Som fødselsterapeut har hun deltaget og assisteret ved mere end 60 fødsler. Izabella er selv mor til tre børn.

 

Antal deltagere

Vi har små hold for at holde det personligt og intimt med 12-14  deltagere.

fødselsterapeut doula uddannelse

Doula uddannelsen er for dig som:

 • Har erfaring med eller har stor nysgerrighed på dynamikken hos den gravide i fødsel.
 • Måske allerede har en faglig tilgang eller baggrund, som:
  ergoterapeut, zoneterapeut, kropsterapeut, psykoterapeut, sygeplejerske, SOSU assistent eller har en anden relevant pædagogisk eller sundhedsfaglig uddannelse.
 • Har en helt anden uddannelsesmæssig baggrund men brænder for gravide kvinder, spædbørn eller amning og ser dig selv som fødselsterapeut (også kaldet doula).
 • Ønsker yderst relevant erfaring i forhold til at søge ind på kvote 2 på jordemoderstudiet
 • Måske selv har født børn og kan se dig i rollen som kommende fødselsterapeut, og kan sætte dig i den fødendes sted på empatisk vis.
 • Er parat til at kigge dybere ind i dig selv i uddannelsesforløbet, så du på den måde får et endnu større mod og en ydmyghed overfor rollen som fødselsterapeut.

Er du RAB godkendt?

Er du zoneterapeut, kropsterapeut eller andet og er du samtidig RAB godkendt? Så har vi en rigtig god nyhed til dig!
Med fødselsterapeut uddannelsen optjener du RAB point. 84 lektioner giver 84 point.

kvinde aflaster gravid

Adresse

Fødselsterapeut-uddannelsens undervisning foregår:

 • Nybrogade 20, 3. sal, 1203 København K. Tæt på offentlig transport, med Gl. Strand metro og busserne på Stormbroen 100 meter væk. P-hus i Magasin.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål vedr. uddannelsen, er du meget velkommen til at kontakte os via mail kontakt@foedselsterapeuten.dk eller på telefon 30 62 1234. Og hvis du er i tvivl om, hvad er en doula er, så kan du læse mere her.

Vi glæder os til en masse timer omkring graviditet, fødsel og spædbørn sammen med dig! 

Sådan tilmelder du dig

Du tilmelder dig uddannelsen via en online formular, som du finder i linket nedenfor.

Når du tilmelder dig uddannelsen, beder vi dig skrive en kort motiveret ansøgning, hvor du fortæller du lidt om dig selv. Hvem er du? Hvad er din baggrund? Hvorfor vil du gerne være fødselsterapeut?

Herefter gennemgår vi din ansøgning, og når den er godkendt, så sender vi dig en uddannelseskontrakt, som du skal underskrive elektronisk.

Afslutningsvist skal du vælge, hvordan du vil betale uddannelsen. Du kan betale på to måder. Enten ved at betale det fulde beløb på 37.500 kr. ved din tilmelding, eller ved at afdrage beløbet månedligt over fem rater på 7.500 kr.

"Jeg vil gerne ringes op"

Hvis du er nået her til og stadig sidder med et spøgsmål eller en lille tvivl, så vil vi meget gerne hjælpe dig på rette vej.

Underviserne på uddannelsen

Izabella Winther, kvinden bag fødselsterapeut­uddannelsen

 • Hun er stifter af Fødselsterapeuten ApS samt klinikken www.huskdigselv.dk
 • Hun er mor til 3 store børn
 • Hun har selv haft en fødselsterapeut med til de 2 sidste fødsler
 • Hun er uddannet SOSU assistent, FDZ zoneterapeut, Totum kropsterapeut, Fødselsterapeut (hos Dorte Christiansen, Emotional Body)
 • Hun har assisteret ved mere end 60 fødsler
 • Hun har desuden en baggrund indenfor marketing og reklamebranchen

I Izabellas professionelle virke gennem en årrække med især kvinder i den fødedygtige alder, er der mange problematikker, bekymringer, tanker og følelser der går igen og som har gjort Izabella endnu mere nysgerrig fagligt og personligt. Vores hverdag er præget af et stort pres med travlhed og mange krav. Det kræver meget af en moderne kvinde, at balancere privatlivet med en karriere og hvor der også skal gives plads til graviditet og fødsel. Izabella elsker den umiddelbare kontakt, hvor hun i sit daglige virke kan støtte kvinden i, at hun får den ro, selvtillid og mod på at gå familielivet i møde uden at hun føler et alt for stort ydre pres. Gennem Izabellas virke på hendes klinik og hendes egen personlige nysgerrighed, har Izabella sammensat en fødselsterapeut uddannelse der er skræddersyet til at hjælpe, støtte og assistere den moderne kvinde, der hvor hun er og med netop hendes ønsker og drømme om en god graviditet, fødsel og ikke mindst en god, kærlig og opmærksom mor. Uddannelsen har ikke kun fokus på selve fødslen men lægger lige så meget vægt på graviditeten (fødselsforberedelse og rebozo) samt tiden efter fødslen hvor den nye familie skal finde sin plads.

Sara Erika Storm Ingelög

 • Jeg er selv uddannet Fødselsterapeut i 2020
  Reiki Healer 1. og 2. grad. (I 7. led af Usu)
 • Jeg har gået på Bodymind Institute og haft krops terapi bl.a med Karakterstrukturerne.
 • Energiformidler og spaceholder.
 • Mor til to drenge

Og meget mere.

Jeg ejer mit eget Firma Room To Bloom, hvor jeg hjælper kvinder med fødselstraumer og  børn der har det svært. Ydermere  samarbejder jeg med Helle Hirshals ( Moderkompagniet) om et Holistisk Fertilitets forløb, hvor vi  hjælper kvinder der vil eller har gået igennem et fertilitetsforløb, til at komme tilbage til sin krop og blive gravide.

Simone Olivia Hede Paulsen

 • Simone er uddannet Jordemoder fra Københavns Professionshøjskole i 2019, og har arbejdet på Hvidovre Hospital siden da. Erfaring fra hhv. fødegang, barselsgang, akutmodtagelse, konsultation samt efterfødselsklinik.
 • Hun arbejder som hjemmefødselsjordemoder i Hjemmefødselsordningen Region Sjælland
 • Hun er desuden uddannet Social- og Sundhedshjælper samt Social- og Sundhedsassistent, og har arbejdet som Social- og Sundhedsassistent på fødegangen på Roskilde Sygehus og Herlev Hospital.
 • Hun er uddannet Doula i 2010 og har haft adskillige forløb, særligt med fokus på hjemmefødsler.
 • Uddannet kontorassistent i Dansk Industri i 2011
 • Er gift med Kenneth og har to drenge på hhv 7 og 13 år

Lulle Scheel

 •  Lulle er uddannet fødselsterapeut april 2023.
 •  Hun er uddannet lærer, kognitiv terapeut og familieterapeut
 •  Hun arbejder, som selvstændig, med børn, unge og familier, som har særlige udfordringer
 • Hun er 56 år gammel, gift med Christian, sammen har de to voksne drenge og 4 børnebørn.
 • Lulle er dedikeret til at skabe en tryg og støttende atmosfære, hvor mennesker kan udforske deres følelser, tanker og relationer. Samtidig har hun en stor passion for at hjælpe mennesker med at udvikle personlig indsigt og opnå positiv forandring i deres liv gennem samtaler og handling.
 • Lulle har altid været optaget af fødselsuniverset og forfølger nu en drøm om at arbejde med gravide par og deres fødsler.

 

Charlotte Irgens

 • Charlotte irgens har en omfattende baggrund inden for fødsels- og graviditetsområdet. I 2007 påbegyndte hun sin jordemoderuddannelse ved UCN professionshøjskolen i Aalborg, og i løbet af uddannelsen fik hun erfaring fra flere regions- og universitetshospitaler, herunder Randers, Horsens og Odense.
 • Efterfølgende, i 2014, etablerede hun sin private praksis som jordemoder under navnet “Din Professionelle Jordemoder” som blev omdøbt til SIMPEL FØDSEL i 2019. Her har hun kombineret sine erfaringer fra ansættelser på Regionshospitalet Randers i perioden 2011-2019 med hendes passion for individuel omsorg.
 • Hun har løbende udviklet sine færdigheder med fokus på moderne tilgange.
 • I 2016-2020 gennemgik hun efteruddannelse og kurser, herunder Graviditetsmassage og Babymassage Nordlys®, Babyterapi, samt workshops ved Spinning Babies®, Sattva GraviditetsYoga og Rebozo.
 • Charlotte Irgens interesse for alternative metoder og international praksis førte hende til at blive certificeret Spinning Babies® Parent Educator i 2019 under vejledning af Gail Tully. Dette er en relativt ny tilgang i Danmark, og hun er en af blot fire instruktører i Spinning Babies® herhjemme. Disse metoder er, velkendte i USA og globalt udbredt, er en integreret del af hendes tilgang til graviditetsuniverset.
 • I 2019 stiftede hun af SIMPEL FØDSEL
 • I 2021 begyndte hun at tilbyde GraviditetsTræning og efterfødselstræning, hvilket yderligere beriger hendes bidrag til støtte og vejledning under denne transformative livsfase.
 • Charlotte er gift med Lars sammen har de fået 5 livgivende børn.

Diana Elsgaard

 • Yogalærer og fødselsterapeut
 • Pædagog
 • Mor til dreng

Driver sin egen lille virksomhed som selvstændig fødselsterapeut og yogalærer (blandt andet gravid- og efterfødselsyogalærer)
Diana brænder for at gør en forskel for alle kvinder under graviditeten, fødslen og tiden efter fødslen, og har lige siden hun blev certificeret fødselsterapeut, gået selvstændig, og lever idag af at støtte og løfte kvinder under og efter graviditeten.
Diana underviser i rebozo på fødselsterapeutuddannelsen, hvor hun blandt andet gennemgår forskellige rebozo-teknikker og øvelser, så du trygt kan tilbyde rebozo behandling allerede efter første modul.

Adriana Barri

 • Er mexicaner
 • Gift med Christian
 • Adriana er en mor til to børn, Emma, født i 2014, og Oscar, født i 2017.
 • Har boet i København siden 2012.

Hun startede Rebozo Copenhagen efter inspiration fra hendes første graviditet i 2014, da hendes jordemoder anbefalede det til hende for at lindre smerter i ryggen, ribbenene og bækkenbunden. Det var ren magi! Det var den eneste måde, hun kunne sove om aftenen, og det gav også hendes partner mulighed for at deltage i processen.
Da rebozo stammer fra Mexico, besluttede hun at støtte mexicanske familier i det lokale samfund ved at bringe ægte rebozos til Danmark. Disse rebozos er håndvævet af dygtige kunsthåndværkere og er en traditionsrig arv gennem mange generationer.
Adriana blev en ekspert i rebozo-teknikker og fandt glæde i at dele den rige kulturarv baggrund og de fantastiske teknikker, der kan forbedre en gravid kvindes velbefindende og kan hjælpe hende gennem en mere komfortable og lettere fødsel. Teknikkerne hjælper også efter fødslen, hvor den nybagte mor er i centrum for behandlingen og kan finde ro og stabilitet.
Siden 2019 har hun været engageret i at undervise fødselsterapeuter, jordemødre, doulas, fødselsassistenter og vordende forældre i rebozo teknikker, der kan støtte kvinder før, under og efter graviditeten. Hun underviser mange forskellige teknikkerne, som kan bruges i alle faser og
hjælper dig med at finde den optimale position for din krop, så du samtidig beskytter dig selv under behandlingen.
Hendes drøm er at udbrede kendskabet til rebozo-teknikker til endnu flere fagpersoner som arbejder med gravide kvinder, børn og voksne. Hvor disse teknikker kan bruges som en form for afslapning og velvære. Samtidig ønsker hun at støtte de mexicanske håndværkere, der håndvæver dette smukke redskab, som gør det muligt at udføre rebozo-massage på andre.

Hendes hjem er i København, hvor hun fortsætter med at dele sin lidenskab for rebozo-teknikker med andre.

 

Mathilde Sofie Milan

 • Yogalærer siden 2014
 • Gravidyogalærer siden 2017
 • Fødselsterapeut siden 2021

Mathilde Milan er gravidyogalærer i Huset Huskdigselv. Mathilde har mange hundrede timers erfaring med at arbejde med gravide.

Mathilde har undervist yoga siden 2014, og har mere end 800 timers yoga uddannelse bag sig fra både Danmark, Indien og Australien. Mathilde har specialiseret sig i yoga for gravide og har været gravidyogalærer siden 2017. Ud over at være yogalærer er Mathilde også fødselsterapeut.

På det personlige plan var det fødslen af Mathildes første barn, som for alvor skærpede hendes interesse for graviditeter og fødsler, både i fysisk og mental sammenhæng. Mathildes tilgang til at arbejde med gravide og fødende er præget af hendes store kærlighed for yoga, bevægelse, åndedræt og meditation, og hvad disse kan tilbyde den gravide og fødende. Mathilde er 32 år og mor til en datter fra 2019. På uddannelsen underviser Mathilde i gravidyoga.

 

Uddannelsens moduler

Modul 1 

Underviser: Izabella Winther

 • Akupressur punkter under fødslen

 • Hvad er en ve

 • Planlægning af fødslen med den gravide

 • Gravid/behandler rollespil

 • Rebozo undervisning skræddersyet til fødselsterapeuter

  Modul 2 

  Underviser: Sara Erika Storm Ingelög

  • Kommunikation og kropsstrukturer:

  • Den nærværende/fraværende samtale

  • Spørgeteknik

  • Den terapeutiske samtale

  • De 5 karakterstrukturer

  • Karakterstrukturer i den gravide krop

    Modul 3

    Underviser: Izabella Winther 

    • Fødselsberetninger – guidelines og reflektioner:

    • ”Den varme stol” med udgangspunkt i elevens egen fødselsberetning

    • Vi træner aktiv og nærværende lytning i fødselsterapeutrollen

    • Observatør rolle mellem klienten og fødselsterapeutrolle

    • Evaluering og feedback mellem klient og fødselsterapeut

     Modul 4

     Underviser: Simone Olivia Hede Paulsen 

     • Graviditeten

     • Fødslens faser

     • Gode fødestillinger

     • Smertelindring

     • Når noget afviger fra det normale forløb

     • Amning

     • Fødselsterapeuten på fødestuen og det gode samarbejde

     • Jordemoder og lægens roller og ansvar på fødestuen
      Charlottte irgens jordemoder fødselsenergi

      Modul 5

      Underviser: Charlotte Irgens

      • Fødselsenergi 

      • Bækkenets univers

      • Birthing new earth 

      • Åndedrættets sammenhængskraft

      Modul 6

      Underviser: Lulle Scheel

      • Tilknytning under graviditeten og efter fødslen

      • Hvad er en familie

      • Arv og miljø

      • Hvad er et netværk

      • Tryghedscirklen

      Graviditet og fødsel

      Modul 7

      Underviser: Izabella Winther og Mathilde Sofie Milan

      • Yoga for gravide
      • Fødselsforberedelse 1:1

      • Introduktion til Fødselsterapeut-netværk og markedsføring

      • Spørgerunde og certificering

      Vores elever fortæller… 

      “Jeg føler det dybt meningsfyldt at hjælpe et lille menneske godt ind i verden… Men mest af alt ser jeg mig selv smelte alle de værktøjer jeg har med mig, sammen med alt det jeg har lært. Så jeg bliver min egen Fødselsterapeut.”

      Elev fra hold 4

      Udtalelser fra elever

      “Denne rejse har været unik. Den har sat fokus på indre barrierer, indre styrker, indre svagheder. Alle sammen ting, som denne uddannelse har været med til at få frem i klarlys.”

      Anonym Elev

      Udtalelser fra elever

      “De forskellige moduler (…) har klædt mig bedre på til at kunne varetage rollen som jordemor og fødselsterapeut. Jeg føler, at dette løfter mit forberedelsesniveau ift. til mit kommende jordemoderstudie.”

      Færdiguddannet elev

      Udtalelser fra elever

      “Jeg ser mig selv som kommende fødselsterapeut i egen virksomhed, hvor jeg designer min egen hverdag og er fuldtids fødselsterapeut.”

      Elevudtalelse

      Udtalelser fra elever

      “Alt i alt kan jeg blot sige at det er med stor taknemmelighed at jeg afslutter uddannelsen, og med vemod at jeg skal tage afsked med hele holdet og den næringsrige og spændende undervisning.”

      Elev fra hold 4

      Udtalelser fra elever

      “Jeg har lært sindssygt meget om mig selv og hvordan jeg kan mestre mine udfordringer. Jeg synes alle modulerne virkelig har været givende.”

      Færdiguddannet elev

      Udtalelser fra elever

      “Jeg gik ind til uddannelsen med et mindset som var meget uddannelse og arbejdsorienteret, men blev hurtigt efter første dag opmærksom på at det også ville være en personlig rejse for mig.”

      Elev

      Udtalelser fra elever

      Blog

      Læs de seneste artikler