Frederikkes vej til drømmen om at blive jordemoder

af | Sidst opdateret 13/10/2021 | Nyheder

LĂŚs hvordan Frederikke er lykkedes med at komme ind pĂĽ jordemoderstudiet via Kvote 2. Hendes rejse har vĂŚret drevet af passion, viljestyrke og gĂĽ-pĂĽ mod. StĂŚrke vĂŚrdier, der har gjort, at hun er nĂĽet sit mĂĽl – optagelse pĂĽ jordemoderstudiet. Hun har vĂŚret sød at dele sin beretning om vejen dertil med os. LĂŚs interviewet her:

INTERVIEW: Hvordan bliver man jordemoder, nür man ikke har højt nok snit til kvote 1?

“Jeg har i mange ĂĽr drømt om at blive jordemoder og hjĂŚlpe gravide kvinder og deres partner igennem graviditeten og fødslen pĂĽ den allerbedste vis.

Jeg havde desvÌrre, nok som mange andre, ikke det ekstremt høje snit som er adgangsgivende pü uddannelsen, Heldigvis er Jordemoderuddannelsen lavet südan at 50% der kommer ind, er ansøger via Kvote 1 og altsü med karakterer, der tÌller, og den anden halvdel kommer ind via en Kvote 2 ansøgning.

For at ansøge med en “jordemoder kvote 2”-ansøgning, skal man opfylde nogle specifikke krav, her har jeg f.eks. skulle lĂŚse Kemi C op som enkeltfag. Det gjorde jeg pĂĽ aftenskole alt imens jeg arbejdede i en vuggestue pĂĽ fuld tid. Man skal nemlig ogsĂĽ have noget relevant arbejdserfaring og her er kravene, at man enten arbejder med børn under skolealderen eller med voksne der har behov for fysisk hjĂŚlp.

 

“Rejsen til jordemoderstudiet via kvote 2 har for mig vĂŚret en meget lang og snørklet vej, men aldrig uden passion.”

Derudover er der ogsü nogle andre kriterier, som bliver vÌrdsat at have med i bagagen, nür man ansøger. Jeg har derfor rejst rundt i Asien alene og arbejdet frivilligt. Jeg har ogsü boet i Irland i et halvt ür og vÌret privat dagplejer for to børn. Det har virkelig modnet mig og lÌrt mig at stü pü egne ben. I et ihÌrdigt forsøg pü at skaffe mig selv noget ekstra erfaring, startede jeg pü sygeplejerske studiet. Her gik jeg et semester og fandt lynhurtigt ud af at dette ikke var vejen frem for mig. Og selvom mange (inklusiv mig selv) müske tror, at man nemmere kommer ind pü jordemoderstudiet af denne vej, fik jeg dog det modsatte fortalt af en studievejleder efterfølgende. Sü tilbage pü sporet mod drømmeuddannelsen.

Jeg fik noget yderligere arbejdserfaring og lÌste Psykologi C pü aftenskole, da dette ogsü er et kriterie for at lÌse i büde København, Aalborg og Esbjerg.

Forskellige venner og andre mennesker, jeg delte mine optagelsesdrømme med, fortalte mig at de havde hørt, at en Doula uddannelse i rygsÌkken ville kunne übne dørene til studiet.

Da jeg desvÌrre mütte erkende at jeg ikke var kommet ind pü uddannelsen sidste sommer, gik det op for mig at jeg mütte blive ved med at forbedre mig selv og min ansøgning til nÌste gang, der var optag. Jeg vidste bare ikke, hvad jeg mere skulle gøre, da jeg i forvejen opfyldte alle krav og kriterier for at ansøge med en Kvote 2 ansøgning. Forskellige venner og andre mennesker, jeg delte mine optagelsesdrømme med, fortalte mig at de havde hørt, at en doula uddannelse i rygsÌkken ville kunne übne dørene til studiet. Jeg synes at dette lød meget interessant, men det skulle samtidig ogsü vÌre noget jeg kunne stü inde for, da det ikke er noget jordemoderuddannelsen selv udtaler sig om.

 

“Det man fĂĽr med sig i bagagen, er sĂĽ interessant, spĂŚndende og virkelig brugbart”

Da jeg ved et tilfÌlde sidste september faldt over fødselsterapeutens hjemmeside, skyndte jeg mig ind og bookede en plads til et informationsmøde og derefter blev jeg helt klar over, at det var mit nÌste skridt pü vejen.

Jeg synes, at müden hele fødselsterapeutsuddannelsen er bygget op pü, og det man für med sig i bagagen, er sü interessant, spÌndende og virkelig brugbart. Büde som fødselsterapeut, men helt bestemt ogsü i arbejdet som jordemoder. Da jeg havde meldt mig til uddannelsen blev jeg klar over, at den muligvis ville kunne hjÌlpe mig ind pü mit drømmestudie, men selv hvis det ikke var tilfÌldet, havde jeg fundet et andet rum, hvor jeg kunne dyrke min passion for vejledning af kommende familier, gravide og fødende kvinder. Pü fødselsteraputsuddannelsen kunne jeg lÌre, hvordan jeg skal guide, støtte og hjÌlpe igennem hele det virvar, det for nogen, kan vÌre at vÌre gravide, fødende og nybagte forÌldre.

 

Optaget pĂĽ jordemoderstudiet i sommeren 2020

Jeg var sü heldig at blive optaget pü jordemoderstudiet i sommer og jeg ved selvfølglig ikke om det skyldes min uddannelse som fødselsterapeut, men ligegyldig hvad har det at tage denne uddannelse, gjort mig meget mere parat til at lÌse til jordemoder. Jeg har füet sü mange gode og helt sÌrlige egenskaber med mig fra alle de forskellige moduler og jeg ved, at det kun kan gøre mig til en endnu bedre jordemoder, kvinde og selvfølge fødselsterapeut.

KĂŚrlig hilsen
Frederikke”

Fødselsterapeutuddannelsen giver kompetencer, der er relevante inden for mange arbejdsomrüder, hvor gravide og fødende kvinder er i centrum. En fødselsteapeutuddannelse er ikke formelt kompetencegivende i forhold til at søge ind pü jordemoderstudiet. Men uddannelsen kan vÌre med til at ruste vores elever fagligt og personligt til deres individuelle og personlige rejse frem mod videre uddannelse eller arbejde, hvor graviditet og fødsel er omdrejningspunkt. Det er Frederikke, som er elev pü Fødselsterapeutuddannelsen, et godt eksempel pü.

Infomøde om uddannelsen til Fødselsterapeut

Det er gratis at deltage pü vores informationsmøder og du kan hurtigt og sikkert tilmelde dig online. Vores nÌste informationsmøde holder vi torsdag d. 19. august 2021 kl. 17.30. Vi glÌder os til have dig med!

Frederikke - Kvote 2 ansøgning til jordemoderstudiet

Et par hjĂŚlpsomme links og noter ift. jordemoderstudiet

Kvote 2 ansøgning eksempel:

Du kan finde gode rüde og eksempler pü ansøgninger her: https://www.ug.dk/videregaaendeuddannelse/altomoptagelse/gode-raad-til-din-motiverede-ansoegning

 

Jordemoder snit 2021

Karaktergennemsnitet for at blive optaget pü jordemoderuddannelsen via kvote 1 i 2021 var 10,9 i København (sommeroptag), 10,6 i København (vinteroptag), 10,4 i Aalborg og 9,8 i Esbjerg (Kilde og tabel:  https://www.ucn.dk/uddannelser/jordemoder/adgangskrav-og-optagelse og https://www.ug.dk/uddannelser/professionsbacheloruddannelser/socialogsundhedsuddannelser/jordemoder

Jordemoder uddannelse karaktergennemsnit 2021 kvote 1

 

Hvor kan man lĂŚse til jordemoder?

Du kan lÌse til jordemoder i København, Aalborg og Esbjerg.

Københavns Professionshøjskole, Sigurdsgade
Sigurdsgade 26
2200 København N
www.kp.dk

UCN Selma Lagerløfs Vej
Selma Lagerløfs Vej 2
9220 Aalborg Øst
www.ucn.dk

UC SYD Campus Esbjerg
Degnevej 16
6705 Esbjerg Ø
www.ucsyd.dk

 

Studiepladser pĂĽ jordemoderstudiet?

Antallet af pladser varierer en smule fra ür til ür, sü vi anbefaler, at du besøger uddannelsesinstitutionernes hjemmesider. Som eksempel var der i Aalborg i 2021 72 studiepladser pü de to studiestartshold i september og februar.

Seneste blogindlĂŚg

Farefulde fødsler i Danmark

Farefulde fødsler i Danmark

I denne tid er der meget fokus pü kvinders dürlige fødselsoplevelser pü Hovedstadens hospitaler. Mange kvinder føler sig svigtet af det...

SE VIDEOEN: Hvordan er det at have en fødselsterapeut med til sin fødsel?

At have en doula eller fødselsterapeut med til fødslen, kan skabe ro, tryghed og gøre det lettere at fü prÌcis den fødsel man drømmer om. Fü tilsendt videoen, hvor en klient fortÌller om oplevelsen med at have en fødselsterapeut med til sin fødsel.

Mange tak. Vi sender dig linket til videoen med det samme.