INTERVIEW: Uddannelsen har givet mig mulighed for at arbejde med noget, jeg virkelig brænder for.

af | 13. okt 2021

Siden Sarah fra Randers for seks år siden gik til fødselsforberedelse i Aalborg, har hun haft en drøm om at støtte andre kvinder i deres graviditet og fødsel. Sarah var lige blevet uddannet psykomotorisk terapeut og undrede sig over fraværet af fysisk træning i det kommunale tilbud, og over hvor mange fra hendes fødselsforberedelsesgruppe, der endte med at få akut kejsersnit. 

”Jeg gik med en følelse af, at det ikke kunne passe. Men det var først, da en af mine klienter for et års tid siden foreslog mig at blive doula, at jeg besluttede mig for at gå ind i arbejdet med at støtte kvinder gennem graviditet og fødsel,” fortæller Sarah.

Hun var ikke længe om at bestemme sig for Fødselsterapeutens uddannelse. Den indeholder alt det, hun gerne vil vide noget om: Meyermetoden, rebozo, fysisk træning, akupressur og karakterstrukturer, hvilket er ret unikt for en uddannelse til doula eller fødselsterapeut. At uddannelsen lå i København tænkte hun ikke længe over.

”Der var selvfølgelig noget praktik omkring børnepasning og overnatning, men jeg var sikker på, at det var den uddannelse, jeg gerne ville have,” siger Sarah.  Hun har gået ledig i nogle år, mens hendes børn har været små, og hun har haft ansvaret for det meste omkring dem. 

”Nu var det min tur til at booste mit arbejdsliv. Det er dejligt! Jeg har arbejdet med mig selv og er kommet i dybden med nogle problemstillinger. Nu bærer det frugt. Jeg mærker, at jeg vokser personligt og fagligt og glæder mig til også at være professionel og arbejde med noget, jeg virkelig brænder for.”

Sarah startede sin egen virksomhed i 2019. Hun kører blandt andet ud som massør og har haft en hård opstart, fordi corona for en periode satte en stopper for det. Men nu oplever hun et helt andet flow.

Nye muligheder i egen virksomhed

Sarah kontakede Randers FOF, som søgte en underviser til at træne gravide kvinder. Hun fortalte dem, at hun ingen undervisningserfaring havde, men var ved at uddanne sig til fødselsterapeut.

”De valgte en anden underviser, men ugen efter kontaktede de mig og tilbød mig at samarbejde omkring fødselsforberedelse. Det starter snart op, og jeg er også begyndt at undervise i babyrytmik,” fortæller Sarah.

Hun havde ikke tænkt på aftenskoler som en del af sit arbejdsliv, inden hun så opslaget, men ser det som en god mulighed for at møde gravide og par.

”Der er lang vej til klienter, hvis man skal ud gennem internettet. Det er bare noget andet med mund-til-mund-metoden, og det giver noget andet, når man får dannet tillid gennem babyrytmik og fødselsforberedelse. Der er nogle døre, der åbner sig,” siger Sarah.

”Det er rigtig rart at mærke, at jeg er på rette vej, allerede inden jeg er færdig med min uddannelse. Det er svært at sætte ord på, fordi jeg går fra at lede efter job og kæmpe med min egen virksomhed, til lige pludselig at blive lukket ind og få mulighed for at vise, hvad jeg kan.”

 

En personlig udviklingsrejse

Fødselsterapeutuddannelsen har ikke kun bidraget til Sarahs faglige udvikling. Det har også været en personlig udviklingsrejse for Sarah, der har fået mange konkrete redskaber og viden om både det biologiske, psykologiske og sociale.

”Jeg er blevet mere opmærksom på nærhed i mit eget moderskab og kropslig kontakt og mødet med barnet. Det var jeg også før, men jeg har fået det en gang til. Det er rart at blive opdateret og mindet om, hvad det handler om, når man har børn,” siger Sarah.

Hun er særlig glad for de fantastiske undervisere på uddannelsen og for den holistiske opbygning.

”Personligt har det givet mig lyst til at vide mere og lyst til at få erfaring NU. Jeg vil så gerne ud og bruge alt det, vi lærer, og arbejde med noget, jeg virkelig brænder for,” slutter Sarah.

 

OM SARAH:

  • Sarah Steffens Sørensen, 32 år
  • Bor i Randers med sin kæreste og to børn
  • Uddannet psykomotorisk terapeut
  • Uddannet fødselsterapeut oktober 2021

Infomøde om uddannelsen til Fødselsterapeut

Det er gratis at deltage på vores informationsmøder og du kan hurtigt og sikkert tilmelde dig online. Vores næste informationsmøde holder vi d. 28. August 2024. Vi glæder os til have dig med!