Interview med Louise Nabe

Louise Nabe

Fødselsterapeut, sygeplejerske, massør

Interview Mette Gert

 

“Jeg vil hjælpe gravide kvinder og deres partnere før, under og efter fødslen”

Da Louise Nabe sidste år meldte sig til uddannelsen som fødselsterapeut havde hun allerede meget erfaring med gravide kvinder, men uddannelsen gav hende en dybere forståelse for, hvad der sker med kvinder før, under og efter fødslen.

Da Louise Nabe blev sygeplejerske i 2015 vidste hun, at hun gerne ville arbejde med babyer og mødre. Hun har både arbejdet på neonatal og på barselsgangen på hospitalet som sygeplejerske. Men selvom det var et vigtigt og meningsfuldt arbejde, kunne hun mærke, at det fik en forkert vinkel.

“Jeg har været selvstændig gravid-massør og har i mange år tænkt, at det med at være fødselsterapeut kunne være en god ting. Jeg har altid elsket at beskæftige mig med graviditet og fødsler og har selv tre børn,” fortæller Louise Nabe.

Det førte til, at hun i efteråret 2019 tog uddannelsen som fødselsterapeut. Hun gik til flere intromøder forskellige steder, men hun følte, at det var mere familiært og varmt hos Fødselsterapeuten. Det handlede mere om det nære.

“Vinklen på fødslen var spændende og sjov. Og det gik mere og mere op for mig, hvor stor en livsbegivenhed det er at føde og at der bliver taget alt for let på det. Da vi skulle fortælle om vores egne fødselsoplevelser, var der to eller tre, som ikke brød sammen. Jeg tror især den ældre generation har svært ved at forstå, hvorfor man skal have en hjælper med til sin fødsel. Men det er en vild transformation for kvinden at skulle igennem det her, det må godt få noget mere plads,” fortæller Louise Nabe.

Ifølge hende glemmer man også som fødende, at man godt må kræve noget plads og at man har en stemme. Men det kan være svært at kræve det, når man er midt i en fødsel. Derfor kan det være en god idé at have en støtte ved siden af.

“Jeg havde et forløb med en gravid, hvor jeg kunne mærke, at jeg efter uddannelsen havde en dybere viden om følelserne omkring fødslen. Det at hjælpe kvinder under fødslen strækker sig langt ud over selve det at føde. Det er vigtigt at have en, som kan bære en lidt igennem, da ens partner også ofte er i vildrede. Jeg kan kun anbefale at få en med. Især det der med, at få gennemslagskraften under fødslen, men også at få støtten før og efter,” fortæller Louise Nabe.

Louise Nabe er selvstændig, men tager af og til vagter på barselsgangen og hun oplever derfor ofte, at der er behov for gode fødselspartnere. Derfor er et af hendes fokusområder også at kunne levere en tryghedspakke før, under og efter fødslen. Hendes drømmejob er at være bindeleddet mellem de nybagte forældre og hospitalet. Hun har selv oplevet gennem sit arbejde, at der ikke er tid til at tage hånd om de nybagte forældre.

“Jeg kan mærke, at der er en hårdhed på barselsgangen, fordi man er underlagt et system. Man kan godt sidde og være sød og venlig, men der er ikke så meget tid. Man skal ud og dokumentere, finde læge eller andet. De varme hænder er der ikke. Der er ikke så meget tid, men det har man jo brug for som ny mor,” fortæller hun.

Læs mere om uddannelsen på Fødselsterapeuten.dk.