Fødselsterapeut uddannelse

Lær et livgivende håndværk på kun 6 måneder

Lær at støtte kvinder i deres graviditet og fødsel. På vores fødselsterapeut-uddannelse lærer du at forstå fødslens forskellige faser samt den gravides anatomi. Vores næste hold starter i marts 2021. Og du kan også allerede nu melde dig til det hold, der starter i september 2021. Uddannelsen indeholder 72 undervisningslektioner. 

Næste gratis infomøde er onsdag den 30. september 2020 (online)

Praktisk info om uddannelsen Tilmeld dig uddannelsen

Hvorfor er der behov for uddannede doulaer?

En doula uddannelse er blevet mere populær i takt med, at jordemødrene har fået meget mere travlt på fødegangene. Som fødselshjælper for den gravide, vil du opleve, at jordemødrene mangler hænder. Derfor er det en stor hjælp – også for personalet – at der er en fødselshjælper (også kaldet doula), som kan træde til og tage sig af den fødende.

Som fødselsterapeut får du en faglig indsigt, som betyder, at du kan guide og vejlede den gravide til at træffe de beslutninger, som gør, at hun får sin ønskefødsel. Du vil kunne give ro og være en støtte på fødestuen, uanset hvor travlt, der er, de timer fødslen varer.

En fødselsterapeut vil gennem en længere periode lære den gravide godt at kende – og tale med hende om ønsker og forventninger til den kommende fødsel.

En fødsel er en af de største begivenheder i en kvindes liv. Det har derfor stor betydning for den gravide, at hun får en god oplevelse før, under og ikke mindst efter fødslen og det er en fødelshjælpers fornemmeste opgave at støtte og hjælpe den gravide, så hun kommer gennem fødslen med alle de følelser, der naturligt dukker op under fødslen.

En uddannelse – mange muligheder

Som uddannet fødselsterapeut får du en bred og grundig baggrund for at arbejde med gravide og fødende kvinder. Det er en uddannelse, der fokuserer på både graviditeten, på selve fødslen og på den første tid som ny familie. Uddannelsen gør dig i stand til at støtte kvinder i dette forløb på en professionel måde, med afsæt i dine personlige ressourcer.

Uddannelsen giver dig helt konkrete færdigheder inden for en lang række områder, der selvfølgelig gør dig i stand til at være doula – dvs. at hjælpe og støtte kvinder under selve fødslen. Her på siden kan du læse mere om den store betydning, det har for den naturlige fødsel at have en person, man kender og har tillid til med til fødslen  – doula-effekten.

Men uddannelsen giver dig mere end det – det er derfor vi kalder uddannelsen og titlen, du opnår med den – fødselsterapeut. Uddannelsen styrker dine kompetencer til at arbejde terapeutisk med kvinder, der er ved at stifte familie i bredere forstand: kropsligt, mentalt og socialt.

Så du kan også bruge uddannelsen som en bred og grundig overbygning på din eksisterende uddannelse, som gør dig endnu bedre til det du i forvejen gør, hvis du til dagligt arbejder med gravide og du brænder for at vide og kunne mere over for netop denne målgruppe.

Læs hvad tre uddannede fødselsterapeuter har fået ud af uddannelsen

Vi har interviewet tre kvinder, der har gennemgået uddannelsen til fødselsterapeut om, hvordan uddannelsen har fået betydning for deres arbejdsliv.

Det gælder for alle tre, at fødselsterapeutuddannelsen har bygget videre på deres eksisterende faglige baggrund og tilføjet lige det, der gør dem særlig kompetente på netop deres område, så de er blevet endnu bedre til at hjælpe den målgruppe, de brænder for at arbejde med: Gravide og fødende kvinder og deres familier.

Hos Fødselsterapeuten.dk har vi valgt at sætte en overskuelig fødselsterapeut uddannelse sammen. Gennem de 6 måneder uddannelsen varer, guider vi dig gennem 6 moduler, som giver dig viden og de rette redskaber til at støtte kvinden før, under og efter fødslen.

Praktisk info

Fødselsterapeut-uddannelsen løber over 6 moduler fordelt på 6 måneder. Der vil være undervisning fra kl. 10-16 lørdage og søndage. I alt 72 undervisningslektioner. 

Næste hold med start i marts 2021 er udsolgt, men du kan allerede nu ansøge om at komme på vores forårshold med start i september 2021 .

Samlet pris inkl. forplejning: 24.995 kr. (Kr. 4.000 i depositum ved optagelse. Kr. 20.995 betales 14 dage før uddannelsesstart). Der er mulighed for at dele restbeløbet op i tre afdrag. Kontakt os for yderligere information.

Antal deltagere

Vi har maks 12 deltagere pr. hold for at holde det personligt og intimt

Hvornår ligger uddannelsens moduler?

Holdstart marts 2021

13.-14. marts 2021
17.-18. april 2021
15.-16. maj 2021
19.-20. juni 2021
21.-22. august 2021
18.-19. september 2021

Holdstart oktober 2021

2.-3. oktober 2021
6.-7. november 2021
4.-5. december 2021
8.-9. januar 2022
5.-6. februar 2022
5.-6. marts 2022

Næste infomøder

Fødselsterapeut uddannelsen er for dig som:

 • Allerede har en faglig tilgang eller baggrund, måske er du:
  ergoterapeut, zoneterapeut, kropsterapeut, psykoterapeut, sygeplejerske, SOSU assistent eller har en anden relevant pædagogisk eller sundhedsfaglig uddannelse.
 • Til dig, som brænder for gravide kvinder, spædbørn eller amning og ser dig selv som fødselsterapeut (også kaldet doula).
 • Har erfaring med eller har stor nysgerrighed på dynamikken hos den gravide i fødsel
 • Måske selv har født børn og kan se dig i rollen som kommende fødselsterapeut, og kan sætte dig i den fødendes sted på empatisk vis.
 • Er parat til at kigge dybere ind i dig selv i uddannelsesforløbet, så du på den måde får et endnu større mod og en ydmyghed overfor rollen som fødselsterapeut.

Er du RAB godkendt?

Er du zoneterapeut, kropsterapeut eller andet og er du samtidig RAB godkendt? Så har vi en rigtig god nyhed til dig!
Med fødselsterapeut uddannelsen optjener du RAB point. 72 lektioner giver 72 point.

Undervisere

Vi har samlet et hold af kompetente fagfolk bestående af:

 • Izabella Winther – Ejer og stifter af Fødselsterapeuten.dk og klinikken Huskdigselv. Zoneterapeut, fødselsterapeut og Totum kropsterapeut. 
 • Daniel Bonde – Totum kropsterapeut
 • Christina Birkshøj Friis – Jordemoder
 • Heidi Munck –  Familie- og Kropsterapeut
 • Marta Orbis – Jordemoder og Rebozo underviser
Doula uddannelse
Uddannet doula behandler

Emner på vores fødselsterapeut uddannelse 

 • Kropsstrukturer og kroppens sprog

 • Kendskab til fødslens faser samt den anatomiske gravide krop

 • Graviditets-gener

 • Fødselsberetninger

 • Vejrtrækning og fødestillinger under fødslen

 • Når fødslen ikke går som forventet

 • Den gravide krop fra start til slut

 • Amning

 • Samtaleteknik med den gravide

 • Fødselsforberedelse 1:1

 • Rebozo teknik – hvordan og hvornår bruges det

 • Ønskeliste til den kommende fødsel

 • Smertelindring og ve-stimulerende akupressur punkter

 • Mor-barn – tilknytning under graviditeten og efter fødslen

 • Hvad er en familie

 • Det 4. trimester (tiden efter fødslen)

 • Invitation til vores Doula netværk samt markedsføring

Pris

Kr 24.995 for hele uddannelsen

Hvad får du med i prisen:

 • Du vil møde andre kvinder der brænder for faget omkring graviditet, fødsler og 4. trimester
 • 6 fagligt dygtige og professionelle undervisere
 • Fuld forplejning under uddannelsen
 • Kompendie og mappe udleveres første dag
 • Undervisning i smuk sal centralt beliggende med København smukkeste udsigt
 • 1 supervisions session med Izabella Winther
 • Et forløb der vil udvikle dig og dygtiggøre dig menneskeligt og fagligt
 • Uddannelsesbevis efter gennemført og godkendt forløb

Sådan tilmelder du dig uddannelsen

For at sikre dig en plads på holdet, skal du:

 • Udfylde formularen her på siden,
 • Underskrive en digital uddannelseskontrakt (som vi sender til dig)
 • Indbetale 4.000 kr. i depositum.

Du vil blive opkrævet restbeløbet senest 2 uger før uddannelsesstart(Med mindre du har benyttet dig af vores afdragsordning)

Adresse

Fødselsterapeut-uddannelsens undervisning foregår:

 • Nybrogade 20, 3. sal, 1203 København K. Tæt på offentlig transport, med Gl. Strand metro og busserne på Stormbroen 100 meter væk. P-hus i Magasin.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål vedr. uddannelsen, er du meget velkommen til at kontakte os via mail kontakt@foedselsterapeuten.dk eller på telefon 30 62 1234. Og hvis du er i tvivl om, hvad er en doula er, så kan du læse mere her.

Vi glæder os til en masse timer omkring graviditet, fødsel og spædbørn sammen med dig!

 

Kvinden bag Fødselsterapeutens doula uddannelse

Izabella Winther etablerede i 2015 klinikken Husk dig selv. Hun har været uddannet FDZ zoneterapeut i næsten 20 år og har løbende specialiseret sig indenfor barnløshed, graviditet, fødsler og spædbørn. Som fødselsterapeut har hun deltaget og assisteret ved mere end 60 fødsler. Izabella er selv mor til tre børn.

 

Fødselshjælperen Izabella underviser på doula uddannelsen
Doula uddannelse i København

Hvordan kan du bruge fødselsterapeut uddannelsen ?

Du vil med en fødselsterapeutuddannelse hos Fødselsterapeuten være en stærk ressource for den gravide kvinde. Under hendes kommende fødsel vil du og den gravide kvinde kende hinanden så godt, at I sammen ved, hvad hendes ønsker og behov er. På den måde kan du være familiens talerør, hvis der er for travlt på fødegangen, være et par ekstra ører og øjne, når der gives informationer og være en støtte, så den fødende føler ro, tryghed og nærvær.

Ikke to fødselsterapeuter er ens – så vær dig selv

Du får under uddannelsen til fødselsterapeut en solid viden om fødsler og en masse praktiske øvelser og værktøjer, så du vil være klædt på til at møde den gravide ud fra hendes ønsker og behov samt hendes kommende fødsel.

Det bliver din rolle at få hende igennem hendes fødsel ud fra hendes ønsker. Med netop DIN baggrund, DIN personlighed, DINE styrker og DIN livserfaring koblet op på doula uddannelsen, vil du stå stærkt som menneske og vil være en stor ressource til dine kommende forløb med gravide kvinder og deres fødsler.

Du bliver en autentisk fødselsterapeut ud fra NETOP din baggrund og personlighed

Du skal finde din egen vej som fødselsterapeut kombineret med din livserfaring, personlighed og baggrund i øvrigt.

Flere måder at bruge fødselsterapeutuddannelsen

Du kan også vælge at bruge uddannelsen som en bred og grundig overbygning på din eksisterende uddannelse, som gør dig endnu bedre til det du i forvejen gør, hvis du til dagligt arbejder med gravide og du brænder for at vide og kunne mere over for netop den målgruppe.

Få den rette værktøjskasse

Som fødselsterapeut  sætter du alt, hvad hvad du har med dig af personlige erfaringer, faglighed, indsigt og kunnen i spil, når du hjælper og støtter gravide kvinder.

Det kan du både gøre, som doula – altså når du hjælper og støtter kvinder gennem fødslen – eller du kan gøre med udgangspunkt i dit daglige arbejde, hvor du måske arbejder med eller ønsker at styrke dit arbejde med denne målgruppe. Med uddannelsen bliver du godt rustet til at rådgive og være en støtte for den gravide og fødende kvinde med udgangspunkt i dit eget faglige ståsted og de problemstillinger, du hjælper hende med til dagligt.

Med fødselterapeut uddannelsen får du en solid og relevant værktøjskasse:

Du får viden om, hvordan du faciliterer en terapeutisk samtale og du lærer, hvordan du kan aflæse kropsstrukturer og hurtigt spore dig ind på personlighedsstruktur, udfordringer og styrker hos den, du hjælper.

Du får mulighed for at arbejde med din egen fødsel eller en anden livsforandrende oplevelse og samtidig træne din position som terapeut med brug af relevante samtaleteknikker og dit nærvær.

Du lærer rebozo- og akupressur teknikker, du kan bruge i dit daglige arbejde, som skaber sundhedsfremme, ro og smertelindring på en naturlig måde under graviditet og fødsel.

Du får konkret viden om hvad der sker i kroppen og i psyken under graviditet og fødsel. Du får en forståelse for hvad hospitalet tilbyder under fødsel og barsel og hvad du kan tilbyde som professionel støtteperson for kvinden og hendes partner.

Du lærer, hvordan du kan inspirere kvinder og deres partner i at få en god tilknytning til deres barn – under graviditeten og når barnet er født –  og hvordan de kan blive bevidste om at skabe et støttende netværk omkring familien.

 

Styrk dit arbejde med gravide og fødende

Fødselsterapeutuddanelsen giver specifik viden og værktøjer, som du kan bruge som til at styrke dit professionelle arbejde med gravide kvinder, fødsel og familiedannelse som doula, eller som sygeplejerske, SOSU assistent, pædagog, psykomotorisk terapeut, fysioterapeut, familieterapeut, coach, psykoterapeut, alternativ behandler, ernæringsvejleder eller personlig træner – eller et andet fag, hvor du arbejder med kvinder, der gravide, skal føde eller er ved at etablere familie.

Hvem søger ind på fødselsterapeut uddannelsen ?

Hvis vi i korthed skal give en beskrivelse af eleverne på Fødselsterapeutuddannelsen, så er det en flok med forskellige faglige baggrunde. Mange – men bestemt ikke alle –  har en baggrund  inden for fag med fokus på omsorg, behandling og menneskekundskab.

Vi har elever med sundhedsfaglig baggrund: sygeplejersker, sundhedsplejersker, SOSU assistenter og omsorgsmedarbejdere.

Vi har elever, der er pædagoger eller pædagogiske assistenter.

Vi har elever, der er kropsterapeuter, zonterapeuter, coaches, sexologer, eller psykoterpeuter.

Og vi har elever, der kommer et helt andet sted fra: fra den akademiske verden, undervisere, yogalærere, kunsthåndværkere, dansere og kunstnere. 

Fælles for alle er, at de med en uddannelse som fødselsterapeut tager første skridt i en drøm, de længe har haft om at arbejde med at støtte gravide kvinder og med fødsler og spædbørn fra et holistisk udgangspunkt, hvor de sætter deres personlige styrker og erfaringer i spil sammen med deres faglighed og helt ny viden om graviditet og fødsel.

Det kan være, at du kommer med en helt anden motivation og baggrund, og så vil din tilgang naturligvis se anderledes ud.

Hvordan vil de arbejde som fødselsterapeuter ?

Nogle drømmer om at være til fødsler og hjælpe og støtte kvinder i den helt særlige situation deres fødsler er.

For andre giver uddannelsen relevant viden og værktøjer til et retningsskift inden for deres nuværende fag, så de kommer nærmere at arbejde med en målgruppe, de brænder for at støtte og hjælpe.

Og nogle bruger uddannelsen til at kvalificere sig som private behandlere eller terapeuter ved at bygge oven på deres behandleruddannelse med ny viden om de kropslige og psykiske problemstillinger, der knytter sig til graviditet og fødsel og med relevante og konkrete værktøjer, som kan indgå i deres behandler-værktøjskasse.

Endnu andre ser uddannelsen som et led i en udviklingsrejse på et tidspunkt i deres liv, hvor de har erkendt et behov for forandring og udvikling – personlig og fagligt –  og er blevet bevidste om et stærkt ønske om at arbejde i et livgivende og meningsfyldt fag, men hvor endemålet ikke nødvendigvis er lagt fast endnu.

 

 

Underviserne på uddannelsen

Izabella Winther

 • Hun er stifter af Fødselsterapeuten ApS samt klinikken www.huskdigselv.dk
 • Hun er mor til 3 store børn
 • Hun har selv haft en fødselsterapeut med til de 2 sidste fødsler
 • Hun er uddannet SOSU assistent, FDZ zoneterapeut, Totum kropsterapeut, Fødselsterapeut (hos Dorte Christiansen, emotionalbody.dk)
 • Hun har assisteret ved mere end 60 fødsler
 • Hun har desuden en baggrund indenfor marketing og reklamebranchen

I Izabellas professionelle virke gennem en årrække med især kvinder i den fødedygtige alder, er der mange problematikker, bekymringer, tanker og følelser der går igen og som har gjort Izabella endnu mere nysgerrig fagligt og personligt. Vores hverdag er præget af et stort pres med travlhed og mange krav. Det kræver meget af en moderne kvinde, at balancere privatlivet med en karriere og hvor der også skal gives plads til graviditet og fødsel. Izabella elsker den umiddelbare kontakt, hvor hun i sit daglige virke kan støtte kvinden i, at hun får den ro, selvtillid og mod på at gå familielivet i møde uden at hun føler et alt for stort ydre pres. Gennem Izabellas virke på hendes klinik og hendes egen personlige nysgerrighed, har Izabella sammensat en fødselsterapeut uddannelse der er skræddersyet til at hjælpe, støtte og assistere den moderne kvinde, der hvor hun er og med netop hendes ønsker og drømme om en god graviditet, fødsel og ikke mindst en god, kærlig og opmærksom mor. Uddannelsen har ikke kun fokus på selve fødslen men lægger lige så meget vægt på graviditeten (fødselsforberedelse og rebozo) samt tiden efter fødslen hvor den nye familie skal finde sin plads.

Daniel Bonde

 • Han er uddannet Totum kropsterapeut
 • Han er en erfaren og inspirerende underviser

Hvad er bedre end at være, som man er? Hvad er smukkere end at se sig selv tydeligt, som den man er?

Daniels erfaring fra sit eget liv og arbejde er, at der ikke er ret meget, der giver os en større glæde, ro og følelse af mening. Nogle gange er det bare så pokkers svært. Og vi sætter den der lille facade op, der skal sørge for, at vi er okay. At vi bliver accepteret og elsket. Ikke afvist, afsløret eller snydt. Men den lille facade har det bare med at afskære os fra den nærende, tætte kontakt og det meningsfyldte møde med andre mennesker. Det, vi egentlig længes efter.Og netop derfor er det så rørende og sødmefyldt, når andre kan se os, som vi virkelig er. Og når vi kan se andre, som de virkelig er. Den lille facade bliver overflødig, og vi er frie til at møde hinanden med varme og omsorg. Når vi kan se hinanden, som vi virkelig er, får vi tilladelse til at være, som vi virkelig er.

Dette er omdrejningspunktet i hans arbejde som kropsterapeut og underviser. Og det er blandt andet det, vi skal dykke ned i, når vi arbejder med kommunikation og karakterstrukturer/personlighedens mønstre. Hvordan hjælper vi et andet menneske – den fødende kvinde – ud af det (forsvars)mønster, der kommer i spil, når vi er pressede, usikre og stressede? Og hvordan hjælper vi hende tilbage til nærvær og kontakt, så hun får den bedst mulige oplevelse med at sætte et nyt liv i verden?

Christina Birkshøj Friis

 • Hun har været jordemoder i 7 år
 • Hun er ansat på den største fødegang i landet
 • Hun varetager hospitalsfødsler og hjemmefødsler.
 • Hun ejer firmaet “Klar, parat, fødsel”, som tilbyder privat fødselsforberedelse og ammevejledning 1:1.

Christina brænder for fødsler, amning og for at undervise. Gennem grundig vejledning og information, giver smerter, følelser og handlinger meget mere mening.

Hun bruger akupunktur, rebozo, gode stillinger, tryk og musik samt visualisering under fødslerne kombineret med hendes detektiv hjerne, som bag facaden er opmærksom på risici og at komme dem i forkøbet for at begrænse komplikationer. Christina bruger de redskaber, som er til rådighed, for at hjælpe kvinder til en god fødsel. Kommunikation og formidling er hendes styrker.

Heidi Munck

 • Hun er uddannet Totum kropsterapeut samt familieterapeut.
 • Hun er mor til voksen datter
 • Hun har mange års erfaring med forandrings- og udviklingsprocesser i samtaleforløb med børn, unge, voksne familier og par.

Heidi har arbejdet med coachende samtaler i forhold til livsstilsændringer, ønsker om at indfri konkrete mål, tilvejebringe ressourcer og øge potentiale og i forhold til at leve et liv i balance og overensstemmelse med egne værdier, drømme og håb.
Som kropsterapeut har hun en kropslig tilgang i forståelsen af det hele menneske.

I sit arbejde som kropsterapeut har Heidi fokus på at skabe balance i kroppens muskler og led samt at skabe forbindelse mellem krop og psyke. Hun inddrager samtaler i sit arbejdet og opfatter sit kliniklokale som et frirum, hvor hendes klienter kan få mulighed for at mærke indad og skabe de ændringer og ønsker eller bare at være med det, der er.

Marta Orbis

 • Hun har 19 års erfaring som som jordemoder, 5 års erfaring fra landets fødeafdelinger og har været privat jordemoder siden 2005
 • Hun er medstifter af Moderhuset MAIA siden 2005
 • Hun er uddannet på Københavns Jordemoderskole og uddannet i traditionel jordemoderkunst, oplært af indianske jordemødre i Mexico og Colombia
 • Hun har stor interesse interesse for og viden om, hvordan krop og psyke spiller sammen og påvirker hinanden.

Martas virke som jordemoder er blevet formet ud fra en vision om at skabe en rydning i verden, et åndeligt rum, hvor et nyt menneskeliv kan bydes velkommen i pagt med fødslens universelle sammenhæng og storhed. Et rum hvor barnet er sikret en værdig ankomst og kvinder kan fordybe sig i det enestående ved at bringe et barn til verden og frisætte deres feminine potentiale og naturlige kompetencer.

Marta oplever, at det er vigtigt for hende at kunne kombinere traditionel jordemoderkunst, som hun har lært af indianske jordemødre i Mexico og fra Colombia, med nyeste viden om, hvordan krop og psyke spiller sammen og påvirker hinanden. Derved anskuer hun og praktiserer jordemodergerningen i et større perspektiv og i naturlig sammenhæng med sin egen vækst og udvikling.

Martas virke som privat jordemoder har givet hende frihed til at få praktisk erfaring med alt det nye, hun lærer og som understøtter den naturlige proces i graviditet, fødsel og barsel.

Modulerne på doula uddannelsen

Modul 1 

Underviser: Daniel Bonde

 • Kommunikation og kropsstrukturer:

 • Den nærværende/fraværende samtale

 • Spørgeteknik

 • Den terapeutiske samtale

 • De 5 karakterstrukturer

 • Karakterstrukturer i den gravide krop

Modul 2 

Underviser: Izabella Winther 

 • Fødselsberetninger – guidelines og reflektioner:

 • ”Den varme stol” med udgangspunkt i elevens egen fødselsberetning

 • Vi træner aktiv og nærværende lytning i fødselsterapeutrollen

 • Observatør rolle mellem klienten og fødselsterapeutrolle

 • Evaluering og feedback mellem klient og fødselsterapeut

Modul 3

Underviser: Christina Birkshøj Friis 

 • Graviditeten

 • Fødslens faser

 • Gode fødestillinger

 • Smertelindring

 • Når noget går galt

 • Amning

 • Fødselsterapeuten på fødestuen og det gode samarbejde

 • Jordemoder og lægens roller og ansvar på fødestuen

Modul 4

Underviser: Izabella Winther(dag 1) & Marta Orbis(dag 2) 

 • Akupressur punkter under fødslen

 • Hvad er en ve

 • Planlægning af fødslen med den gravide

 • Gravid/behandler rollespil

 • Rebozo undervisning skræddersyet til fødselsterapeuter(v. Marta Orbis)

Modul 5 

Underviser: Heidi Munck

 • Tilknytning under graviditeten og efter fødslen

 • Hvad er en familie

 • Arv og miljø

 • Hvad er et netværk

 • Tryghedscirklen

Modul 6 

Underviser: Izabella Winther

 • Fertilitet og barnløshed
 • Fødselsforberedelse 1:1

 • Introduktion til Fødselsterapeut-netværk og markedsføring

 • Spørgerunde og certificering

Har du spørgsmål til uddannelsen?

Svært ved at beslutte dig?

Hvis du overvejer at starte på fødselsterapeutuddannelsen, så kan du komme til et infomøde og høre nærmere.

Hvad er en doula?

En doula eller en fødselshjælper er en kvinde som assistere den fødende kvinde – før, under og efter sin fødsel.