GrundUddannelse i amning

Bliv Ammeterapeut/ammevejleder

Lær at hjælpe nybagte familier i en sårbar tid

Uddannelsen som ammeterapeut klæder dig godt på til at vejlede omkring de mest almindelige udfordringer ved især den første amning. 

Ammeterapeut uddannelsen

Vores ammeterapeutuddannelse har fokus på de mange følelser som naturligt er til stede, i den første tid efter fødslen hos den nybagte mor.

Måske er du allerede fødselsterapeut og ønsker at gå dybere ned i amning, så du står endnu stærkere når du skal ud til den nybagte familie og ammevejlede. Eller måske har du en helt anden baggrund. Det vigtigste er at du har en stærk drivkraft og interesse for at dykke ned i alt omkring amning og den første tid.

 

fødselsterapeut doula uddannelse

Hvorfor denne uddannelse?

Det særlige ved ammeterapeutuddannelsen er:

Du vil lære kunsten at nærme sig den ammende mor uden at problematisere at være i en sårbar situation, uden nødvendigvis at være sårbar!

Du vil få værktøjer der bringer den ammende kvinde et bedre sted hen udover teknikker og ammestillinger.

Du vil lære at tale ind i det mest sårbare sted hvor en mor giver næring til sit barn, og det for en stund er svært eller ikke lykkedes. 

Er der behov for uddannede ammeterapeuter?

JA!,
Mange kvinder bruger energi på at forberede sig til fødslen, som er den helt store begiventhed og kulmination på graviditeten. Mange har ikke forholdt sig meget til amningen, da det kan synes så langt væk.

En ammevejleder/terapeut  uddannelse har i den grad sin berettigelse i dag bla. fordi at fødestederne og barselsgangene er udfordret, og ikke altid har den fornødne tid til at ammevejlede.

Som oftest bliver den nybagte familie sendt hjem inden amningen er godt igang. Derfor er det ikke sjældent at den nybagte mor får brug for støtte og vejledning efter hun er kommet hjem.

Som ammeterapeut får du en faglig indsigt, som betyder, at du kan guide og vejlede den ammende til at træffe de beslutninger, som gør, at hun får det ammeforløb hun ønsker. Du vil kunne give ro, skabe tryghed og vejlede i den rette ammeteknik, ammestillinger osv.

Alt sammen med udgangspunkt i mors mentale velbefindende.

 

Bliver jeg ammevejleder og kan starte op som selvstændig?

Ja, du bliver ammevejleder og hvis du føler dig klar, kan du godt starte op som selvstændig.

‘Da ‘ammevejleder’ ikke er en beskyttet titel i danmark, kan du i princippet godt kalde dig ammevejleder efter at have taget ammeterapeutuddannelsen. Med vores uddannelse vil vi gerne opnå at du kan opnå at støtte, hjælpe og vejlede ‘den ukomplicerede amning’ * og gå ind i denne støtte-rolle med en terapeutisk tilgang.
Nogle ammeterapeuter vil have en sundhedsfaglig baggrund, andre vil ikke, derfor er det vigtigt at du som ammeterapeut både kan være en hjælp til amning i en praktisk og teoretisk forstand, men bestemt også kan give familierne den omsorgsfulde støtte de har brug for til at få succes med amningen.

Det er dog vigtigt at understrege at denne uddannelse giver dig et rigtigt godt fundament, men det er vigtigt at du på egen hånd fortsætter med at tilegne dig viden, og som minimum læser den litteratur vi anbefaler.

Når du er færdig som ammeterapeut kommer du ind i vores netværk, som vi stærkt vil anbefale dig at bruge til at sparre med andre fødselsterapeuter og ammevejledere/terapeuter.

Inden for amning kommer der hele tiden ny forskning og ny viden, det er vigtig at holde sig orienteret og vigtigt at udveksle erfaringer med andre ammevejledere.

Hvad er forskellen på en ammevejleder og en ammeterapeut?

Som ammeterapeut er vores opmærksomhed specielt rettet mod mors mentale velbefindende. Vi er lyttende, støttende, anerkendende og meget opmærksomme på de små signaler, som måske indikerer, hvad hendes udfordring kan være.

Vi ammevejleder også ift. om ammeteknikken ser ok ud, om mor slapper af, om mælkeflowet virker som det skal. I det hele taget er vi opmærksomme på kontakten mellem mor og barn, og partners indvirkning og støtte.

Vi lytter til fødselsberetningen og hæfter os ved omstændigheder omkring fødslen, som kan have betydning for amningen enten følelsesmæssigt eller fysisk.

Så kort og godt er årsagen til at vi kalder os ammeterapeuter, at du vil få værktøjer der bringer den ammende kvinde et bedre sted hen udover teknikker og ammestillinger.
Når hendes mentale indgangsvinkel/ hendes egen fortælling ændres eller korrigeres med din hjælp, vil alt det andet som oftest have langt større forudsætninger for at lykkes.

Læs mere i denne artikel

Hvordan kan jeg bruge uddannelsen til ammeterapeut?

Du vil med en uddannelse til ammeterapeut hos Fødselsterapeuten være en stærk ressource for den nybagte mor.

Du vil bedrage med ro, tryghed, dit nærvær og din faglige viden om amning og med de følelser der kan være på spil.

Langt de fleste som tager  ammeterapeutuddannelse arbejder som selvstændige, eller drømmer om at de med tiden vil gå den vej. Hvis du f.eks er doula/ fødselsterapeut, kan det give god mening også at være ammeterapeut, da du på efterfødselsbesøgene vil kunne gøre en stor forskel for den nybagte familie.

Hvis du drømmer om at leve af din passion, kan det også være godt at få kalenderen fyldt  i dagtimerne;-)
Der er nemlig hårdt brug for ammevejledning rundt omkring i de små hjem.

Der er flere måder at bruge ammeterapeutuddannelsen
Du kan også vælge at bruge ammeterapeutuddannelsen som en grundig overbygning på vores fødselsterapeutuddannelse. Undervisningen på ammeterapeutuddannelsen er ikke en gentagelse af undervisningen på fødselsterapeutuddannelsen. Den går et spadestik dybere ned i amningen og er særlig tilrettelagt, så den giver mening for vores allerede uddannede fødselsterapeuter.

Hvis du til dagligt arbejder med gravide, fødende eller efterfødsel og du brænder for endnu mere viden indenfor amning, vil du som ammeterapeut stå væsentligt stærkere.

 

 

Praktisk info

Ammeterapeutuddannelsen strækker sig over 4 undervisningsdage , i alt 24 timer. To weekender  med ca. 1-2  måneder imellem. Uddannelsen er intens og der vil være et lille pensum og en opgave.

Holdstart marts 2025

29.- 30. marts 2025
10.-11. maj 2025

Holdstart september 2025

27.-28. september 2025
22.-23. november 2025

Emner på vores ammeterapeut- uddannelse 

  • Brystets anatomi
  • Mælkeproduktion
  • Tilløb
  • Råmælk
  • Ammeforberedelse (forventninger til amning)
  • Fødslens indvirkning på ammestart
  • Den første amning
  • De mest almindelige ammeudfordringer (ikke medicinske)
  • Ammestillinger
  • Ammeteknik
  • Ammevejledning
  • Samtale og lytteteknik
  • Hjælpemidler
  • Alternative behandlingsformer
fødselsberetning

Pris

9.500 DKK for hele uddannelsen 

Hvad får du med i prisen:

  • Du vil møde og indgå i tæt relation med 11-13 andre kvinder på dit hold, som brænder for faget omkring graviditet, fødsler, amning og spædbørn mv.
  • 24 undervisningstimer
  • Faglig dygtige og professionelle undervisere
  • Fuld forplejning under uddannelsen
  • Kompendium samt notesbog udleveres første dag
  • Undervisning i smuk sal centralt beliggende i København K
  • Optagelse i vores doulanetværk på vores hjemmeside og vores lukkede facebookgruppe.
  • Uddannelsesbevis efter gennemført og godkendt forløb
fødselsterapeut og fødende kvinde

Antal deltagere

Vi har små hold for at holde det personligt og intimt med max 12-14 deltagere.

Ammende baby ved mors bryst

Ammeuddannelsen er for dig som:

Opfylder mindst en af disse punkter:

  • Allerede har en faglig tilgang eller baggrund, måske er du:
    fødselsterapeut, ergoterapeut, zoneterapeut, kropsterapeut, psykoterapeut, sygeplejerske, SOSU assistent eller har en anden relevant pædagogisk eller sundhedsfaglig uddannelse.
  • Brænder for amning og ser dig selv som ammeterapeut.
  • Har erfaring med eller har stor nysgerrighed på dynamikken hos nybagte forældre.
  • Måske selv har ammet og kan se dig i rollen som kommende ammeterapeut, og kan sætte dig i den nybagte mors sted på empatisk vis.
  • Er parat til at kigge dybere ind i dig selv i uddannelsesforløbet, så du på den måde får et endnu større mod og en ydmyghed overfor rollen som ammeterapeut.
kvinde aflaster gravid

Adresse

Ammeterapeutuddannelsens undervisning foregår:

  • Nybrogade 20, 3. sal, 1203 København K. Tæt på offentlig transport, med Gl. Strand metro og busserne på Stormbroen 100 meter væk. P-hus i Magasin.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål vedr. uddannelsen, er du meget velkommen til at kontakte os via mail kontakt@foedselsterapeuten.dk eller på telefon 30 62 1234. 

Vi glæder os til en masse timer omkring amning og den første tid, sammen med dig!

Sådan tilmelder du dig uddannelsen

Når du tilmelder dig uddannelsen, beder vi dig skrive en motiveret ansøgning og når denne er godkendt, sender vi dig en uddannelseskontrakt, som du skal underskrive elektronisk. Herefter sender vi dig faktura på første rate, eller det hele beløb, og du er nu optaget på uddannelsen.

Du kan betale uddannelsen på to måder. Enten ved at betale det fulde beløb på 9.500 kr. ved din tilmelding, eller ved at afdrage beløbet månedligt over 3 rater.

Underviser på uddannelsen

Izabella Winther, kvinden bag ammeterapeut­uddannelsen.

Izabella Winther er stifter og indehaver af Fødselsterapeuten ApS som uddanner fødselsterapeuter (doulaer). Derudover er Izabella indehaver af klinikken www.huskdigselv.dk hvor hun primært behandler kvinder med fertilitets udfordringer via forskellige behandlingsformer såsom zoneterapi, kropsterapi, samtale, rebozo og gravidmassage. 
Izabella er selv mor til 3 voksne børn og til hendes to sidste fødsler, havde hun valgt at have en doula med. Izabella er selv uddannet doula og har assisteret ved mere end 60 fødsler. I hendes tidligere professionelle virke, har hun en baggrund indenfor marketing og reklamebranchen samt en SOSU assistent uddannelse.

 

I Izabellas professionelle virke gennem en årrække med især kvinder i den fødedygtige alder, er der mange problematikker, bekymringer, tanker og følelser der går igen og som har gjort Izabella endnu mere nysgerrig fagligt og personligt. Vores hverdag er præget af et stort pres med travlhed og mange krav. Det kræver meget af en moderne kvinde, at balancere privatlivet med en karriere og hvor der også skal gives plads til graviditet, fødsel og barsel. Izabella har udover fødselsterapeut uddannelsen, sammensat en ammeterapeut uddannelse der er skræddersyet til at hjælpe, støtte og assistere den moderne kvinde til at komme godt fra start med den ukomplicerede amning, som kan føles svær for den nybagte mor, så hun kan koncentrere sig om at blive en kærlig og opmærksom mor. 

Uddannelsen har ikke kun fokus på selve amning men lægger også stor vægt på den sårbarhed, der naturligt kan følge med efter en måske lang og turbulent fødsel eller en lidt for hurtig hjemsendelse fra hospitalet, hvor amning endnu ikke er etableret. 

Vi glæder os til at byde dig velkommen med denne amme uddannelse i håb om at vi nu kan blive endnu flere kvinder der kan hjælpe og vejlede nybagte mødre i deres vigtigste tid i livet.

 

Camilla Kristiansen

  • Camilla er uddannet jordemoder i 2004 

  • Er certificeret ammevejleder (IBCLC) i 2019

  • Er certificeret coach i 2023

  • Har arbejdet som jordemoder på Gentofte og Herlev Hospital

  • Har arbejdet i 7 år på Baby Instituttet med praktisk ammerådgivning og hjælp til baby

  • Er forfatter til bogen “Refluks – hjælp din baby”

  • Har medvirket i podcasts om amning hos To The Moon Honey og FOF Århus

  • Er indehaver af virksomheden Jordemoder & Coach Camilla Kristiansen

  • Arbejder nu på deltid i en almen lægepraksis i Farum

  • Camilla er gift med Morten og har, sammen med ham, Andreas på 23 år og Freja på 18 år.

“Jeg elsker at lære nybagte forældre at tro på sig selv. Og at hjælpe dem med at skabe mere ro og balance, glæde og overskud i deres hverdag. Jeg lærer dem, hvordan de opnår en bedre amning – hvis det er et ønske. Jeg lærer dem, hvordan de kan opnå en helt fantastisk grad af samhørighed og forståelse med deres barn, og hvordan de bedst støtter deres barns udvikling og trivsel.”

Uddannelsens moduler

Modul 1 

Underviser: Camilla Kristiansen

  • Brystets anatomi
  • Mælkeproduktion
  • Tilløb
  • Råmælk
  • Ammeforberedelse (forventninger til amning)
  • Fødslens indvirkning på ammestart
  • Den første amning

    Modul 2 

    Underviser: Camilla Kristiansen

    • De mest almindelige ammeudfordringer
    • Ammestillinger
    • Ammeteknik
    • Ammevejledning
    • Samtale/ lytteteknik
    • Hjælpemidler
    • Alternative behandlingsformer

      Reserver din plads i dag

      Vi har fået en del henvendelser allerede, så vi regner med at fylde holdene hurtigt! Hvis du har spørgsmål kan du kontakte os via mail kontakt@foedselsterapeuten.dk eller på telefon 30 62 1234. 

      Blog

      Læs de seneste artikler